Hozzávalók: 1 tojásfehérje, 5 dkg. cukor, 1/2 csomag vaníliás cukor, 6 dkg. kókuszreszelék, 1/2 evőkanál étkezési keményítő, valamilyen dzsem, /nekem szeder-málna volt itthon/.
Elkészítése: A tojásfehérjét kemény habbá vertem majd apránként beleszórtam a cukrot és a vaníliás cukrot. A kókuszreszelékből 1 evőkanállal félretettem a többit összekevertem a keményítővel és a habba forgattam. Sütőpapírt tettem a tepsibe és nyomózsákba töltöttem a masszát és apró halmokat nyomtam . A megmaradt kókuszreszeléket rászórtam . Előmelegített sütőben 180 fokon 15' sütöttem. Mikor kihűlt az alját megkentem dzsemmel és kettesével összeragasztottam. Nagyon finom !
/Azt írja az újság hogy száraz hűvös helyen 1-2 hétig frissen tartható./ Lehet ,csak akkor nem ennyiből kellett volna sütnöm?:))
Jó étvágyat!
10 megjegyzés:
Hát, ez nagyon jópofa!
Szeretem a kókuszcsókot és ez nagyon jól néz ki, egyszer én is csináltam, de az nem lett tökéletes, lehet megpróbálom majd ezt a receptet. :)
Nagyon jól néz ki:) Tényleg nem nagy adag:) De mostmár tudod, hogy finom, legközelebb többet süthetsz.
Nagyon finomnak néz ki, és maradék tojásfehérjém mindig akad! Én eperdzsemmel fogom kipróbálni.
Márti: Köszi!
Édeskonyha: Köszi! Próbáld ki hátha fog ízleni így!
trollanyu: Köszi! Ez csak egy kis kóstoló volt, de kettőnknek éppen elég.
teller- cake: Köszi! Eperdzsemmel pont jó lesz , a receptben meggy volt írva de nekem most az nem volt, de így is finom!
Szuper recept, azt hiszem megérdemli a kipróbálást nálunk is!
De finom lehet! A lekvár meg jó ötlet, gondolom nem lesz olyan száraz.
Éva, nézz be hozzám, légy szíves, egy díjat szeretnék átadni!
Annyira szeretem (szeretném) a kókuszt,de sajnos nem merek enni,mert allergiás vagyok rá.Valamikor ettem kókuszzsíros nápolyit,és akkor azt hittem,elpusztulok.Azóta nem merek enni,semmit ami kókuszos.
Lilla: Próbáld ki finom!
Gerdi: Köszi! Nagyon finom vele! Köszönöm!
mellissina2: Akkor ne kísérletezzél vele!
A tároláshoz tényleg többet kellett volna sütnöd! Nagyon kis guszták lettek! :)
Megjegyzés küldése