2012. február 20., hétfő

Fahéjas apró fánk

 Hozzávalók:28 dkg. finomliszt, 8 dkg. margarin, 1,5 dl tej, 3 tojássárgája, 3 teáskanál porcukor, 1 mokkáskanál őrölt fahéj, csipetnyi só, a sütéshez olaj, a tálaláshoz fahéjas porcukor.
😊
Elkészítése: A lisztet a margarinnal elmorzsoltam majd hozzáadtam  a cukrot, a tojássárgáját meg a sót. Annyi tejjel gyúrtam össze, hogy kemény tésztát kapjak. A tésztát lisztezett deszkán félujjnyi vastagra nyújtottam, majd kicsi  szaggatóval  /likőröspohárral/ kiszaggattam. Bő forró olajban, fedő alatt mindkét oldalát pirosra sütöttem , lecsöpögtettem és még melegen fahéjas porcukorral megszórtam.    😋
                               Jó étvágyat!                                           

14 megjegyzés:

Édeskonyha írta...

Most nagyon elfogadnék egy ilyen illatos kis finomságot!

Okki írta...

Nagyon finom lehet! :)
Kis édes lettek a fánkjaid. :)

teller-cake írta...

Milyen egyszerűnek és finomnak látszik! És biztosan az is! :-)

Roza írta...

Éva, most jólesne egy ilyen fini fánkocska:)

Jámborné Budai Mónika írta...

Hmm... nagyon finom lehet:))

Csiperke írta...

Ez fini, én is kérek! :)

Éva írta...

Édeskonyha:Szívesen megkínálnálak csak lennél közelebb?:)
Okki: Köszi! Finomak!
teller-cake: Ez így igaz!
Roza: Szívesen megkínálnálak!
Jámborné Budai Mónika: Finom íze van! Mónika köszönöm hogy felajánlottad segítségedet!
Csiperke: Amiért szépen kértél még tudok adni neked is!

Kati írta...

De jó:) Még nem is ettem fahéjjal:)

Seffer Lilla írta...

Nekem is küldj légyszíves...:)

María írta...

Szokás szerint megint nagyon finomat hoztál:)!!

Panna írta...

Ma jobbnál- jobb fánk recepteket látok! :) Nyámi, fahéjjal is nagyon fincsi lehet! :)

Éva írta...

Kati:Pedig nagyon finom!
Lilla: Ok vettem a rendelést!
Maria:Köszi!
Panna: Mindenkinek a farsang jár az eszébe biztos?:) Finom valóban!

mellissina2 írta...

Fahéjjal,még nem hallottam,biztos nagyon fincsi,egyszer kipróbálom amikor fánkozni fogok legközelebb.

Éva írta...

mellissina2: Legyen szerencséd vele!