Hozzávalók: 50 dkg. liszt, 3 dl tej, fél csomag sütőpor, 2,5 dkg. élesztő, 1 dl olaj, 2 tojássárgája, 1 evőkanál cukor, 1 mokkáskanál só. Amit hozzátettem még : 3 dkg. mazsola, 8 dkg. margarin, 5 dkg. cukor, 2 evőkanál kakaópor.
Elkészítése: Az élesztőt kevés langyos tejben megkelesztettem majd a lisztbe öntöttem a többi hozzávalóval együtt és jól bedagasztottam ebbe a tésztába dagasztottam bele a 3 dkg. mazsolát amit előtte egy kicsit beáztattam. A bedagasztás után a tésztát kinyújtottam és megkentem az előzőleg összekevert margarin -cukor-kakaópor keverékével és feltekertem a tésztát mint egy bejglit. Tepsibe sütőpapírt tettem erre pakoltam rá a tésztát és megkentem egy felvert tojással. Előmelegített sütőben 200 fokon 35' sütöttem.
Jó étvágyat!
9 megjegyzés:
De jó. Már Marisznál is tetszett. Biztosan nagyon finom!
Guszta lett! :)Nem tudom miért repedhet meg, esetleg az oldalát meg lehetne böködni villával, ahogy a beiglit. De egy kis repedés biztos nem von le semmit az élvezeti értékéből!
Hú, ez nagyon guszta!:)
Lehet, hogy jobban meg kéne szurkálni a tésztát, hogy kelés közben a levegő távozzon, nem? Ez csak egy tipp, nem vagyok profi!...
A kalácsok mindig az otthonra, ünnepekre, nagymamámra emlékeztetnek. Nagyon guszta, biztos hamar elfogyott:))
Nagyon jól néz ki a kalácsod, imádom a kelt kalácsokat.
Lilla: Köszi! Nagyon finom!
Édeskonyha:Köszi! Legközelebb még jobban megszúrkálom, finomnak nagyon finom!
Tiffanylda: Köszi! Az biztos hogy legközelebb jól megszúrkálom.
Emi: Szép emlékekre ugye? Köszi!
Maria: Köszi! Szeretem én is nagyon!
A repedés szép és romantikus :) Hadd repedjen... Kelesztés nélkül tényleg gyors!
Vicuska: Annyira engem sem zavar, mert az íze finom csak látom mindenütt olyan szép szabályosakat fényképeznek le!
Csatlakozom Vicuskához, a repedéstől lesz olyan otthoni a kalács. :-)
Megjegyzés küldése