2012. február 18., szombat

Gyors kalács

 A receptet pár nappal ezelőtt Marisz57  blogján  láttam  és most kipróbáltam , kicsit változtattam  rajta !
                                                                                 
Hozzávalók: 50 dkg. liszt, 3 dl tej, fél csomag sütőpor, 2,5 dkg. élesztő, 1 dl olaj, 2 tojássárgája, 1 evőkanál cukor, 1 mokkáskanál só. Amit hozzátettem még : 3 dkg. mazsola, 8 dkg. margarin, 5 dkg. cukor, 2 evőkanál kakaópor.
Elkészítése: Az élesztőt  kevés langyos tejben  megkelesztettem majd a lisztbe öntöttem a többi hozzávalóval együtt és jól bedagasztottam  ebbe a tésztába dagasztottam bele a 3 dkg. mazsolát amit előtte egy kicsit beáztattam.  A bedagasztás után  a tésztát kinyújtottam és  megkentem  az előzőleg összekevert margarin -cukor-kakaópor keverékével és feltekertem a tésztát mint egy bejglit. Tepsibe sütőpapírt tettem erre pakoltam rá a tésztát és megkentem  egy felvert tojással.  Előmelegített sütőben 200 fokon 35'  sütöttem.
Jó étvágyat!
                                                                             

9 megjegyzés:

Seffer Lilla írta...

De jó. Már Marisznál is tetszett. Biztosan nagyon finom!

Édeskonyha írta...

Guszta lett! :)Nem tudom miért repedhet meg, esetleg az oldalát meg lehetne böködni villával, ahogy a beiglit. De egy kis repedés biztos nem von le semmit az élvezeti értékéből!

Tiffanylda írta...

Hú, ez nagyon guszta!:)
Lehet, hogy jobban meg kéne szurkálni a tésztát, hogy kelés közben a levegő távozzon, nem? Ez csak egy tipp, nem vagyok profi!...

Emi írta...

A kalácsok mindig az otthonra, ünnepekre, nagymamámra emlékeztetnek. Nagyon guszta, biztos hamar elfogyott:))

María írta...

Nagyon jól néz ki a kalácsod, imádom a kelt kalácsokat.

Éva írta...

Lilla: Köszi! Nagyon finom!
Édeskonyha:Köszi! Legközelebb még jobban megszúrkálom, finomnak nagyon finom!
Tiffanylda: Köszi! Az biztos hogy legközelebb jól megszúrkálom.
Emi: Szép emlékekre ugye? Köszi!
Maria: Köszi! Szeretem én is nagyon!

Vicuska írta...

A repedés szép és romantikus :) Hadd repedjen... Kelesztés nélkül tényleg gyors!

Éva írta...

Vicuska: Annyira engem sem zavar, mert az íze finom csak látom mindenütt olyan szép szabályosakat fényképeznek le!

hekvanc írta...

Csatlakozom Vicuskához, a repedéstől lesz olyan otthoni a kalács. :-)