Elkészítése: A babot általában előző nap este beáztatom. Felteszem főni a babot bőséges vízben, beleteszem a felsorolt fűszereket /fokhagyma, vöröshagyma, babérlevél, ételízesítő és az előzőleg 1/2 órát beáztatott füstölt húsos csontot. Mikor már a bab kezd puhulni és a csont kezd elválni a hústól akkor kiveszem a levesből a füstölt csontos húst. Rántást készítek és a levest még azzal is felfőzöm. A csontról leszedtem a kevés húst felkockáztam és úgy tettem vissza a már kész levesbe.
Az elkészült levesnek a felét most kiszedtem és egy tejfölt belekeverve felforraltam. Így lett tejfölös bablevesem. Ez most az én óhajom volt , a férjuram tejföl nélkül ette. Abban viszont egyformán hogy mind a ketten felkockázott nyers vöröshagymával ettük, nagyon finom és laktató leves volt!
Jó étvágyat!
5 megjegyzés:
Én szalonnát szoktam bele tenni, szeretem az ilyen levesekben a füstös ízt :)
Panna: Füstőlt húsoscsontot tettem én is bele, de van úgy hogy én is szalonnát és egy kis kolbászt teszek!
Finom ám, jó kis téli leves, múlt héten főztem én is :)
Finom lehetett a levesed. Én is mindig teszek bele valami füstöltet, olyan jó ízt ad neki!
Vicuska: Nekem teljesen mindegy milyen évszak van bármikor megtudom enni!
Katalin: Finom volt, volt már úgy is hogy csak szalonnabőrt tettem bele az is nagyon jó ízt adott neki!
Megjegyzés küldése