2013. január 28., hétfő

SAD.12. forduló összefoglalója !

Kiskukta  indította ezt a  blogjátékot én   trollanyutól az előző forduló háziasszonyától vettem át a "stafétabotot"! Örülök hogy ennyien jöttetek játszani és ahogy a jelentkezésnél is írtátok  elgondolkodtatok hogy mit is tekerjetek, csavarjatok?:-))
Azt hiszem mindenki nagyon  ötletes  dolgot talált  amit nagyon szépen  el is készített!  Ezután már   lehet kedvünkre válogatni  ebből a gyűjteményből  is! Ezért is nagyon jó ez a játék!
A recept nevére kattintva megnézhetitek a leírást!!

1. trollanyu  nagyon ügyes volt elsőként készítette el a játékra ezt a finomságot Vaníliás-lekváros túró rudi   tekercset ami a családjának is nagyon ízlett. Igaz a gyerekek lekvár nélkül  lehet hogy jobban elfogadták volna, de azért biztos hogy hamar elfogyott. Engem nem zavart volna a lekvár az biztos!:-)
                                                                      *******                                                                                 
2. Édeskonyha  egy olyan finom sós süteményt tekert amit akár többféle töltelékkel is ellehet készíteni ez a
Sörkifli . Akár virslivel megtöltve vagy sajttal  finom vacsora is lehet ! Sör mellé  biztos jól csúszik!
                                                                *****
                                                                             
3. Kovács Janka  akinek kevés az önbizalma. Azt hitte hogy nem tud csavarni csak palacsintát.Pedig ez a szép sütemény is a keze alól került ki Narancsos -karamelles piskótatekercs. Ezek után hidd el hogy  csak akarni kell és sikerül!
                                                                     *******                                                                              
4. hankka  szerintem a jelentkezők közt  a győztes a csavarás tekintetében. Nem sajnálta rá az időt  és energiát  amikor elkészítette  ezt  a Sajtos kiflikók  süteményt hiszen megszámolta 192. csavarással készült el.  A család alig várta hogy kisüljön és máris tesztelték hogy valójában jól csavart-e Anyuci?:-)Szerintem igen, mert nagyon guszta lett!
                                                                         ****                                                                              

5. teller-cake ezzel a süteményével nagyon kíváncsivá tett, mivel eddig én még répatortát nem kóstoltam.Ez a Fehércsokis  fügés réparolád  nagyon felkeltette az érdeklődésemet mert úgy gondolom a fügelekvár sem egy mindennapi finomságnak tűnik. Nagyon  kitaláltad !
                                                                *******                                                                                   
6. Vikvi családjának  kedveskedett mikor ezt a finomságot  elkészítette! Kisfia szülinapi süteménye volt, ami mindenkinek nagyon ízlett ez volt  a Datolyás mogyorós csokikrémmel töltött  piskóta tekercsben.  Az hogy mindenkinek  ízlett nem is csodálkozom, csak rá kell  nézni a fotóra  !!
                                                                       *******
                                                                        
7.Mariann  biztos  azért választotta ezt a süteményt mert gyermekkori emlékeket idézett vele fel, és mert apósa is tud  ilyet sütni akkor biztos neki is sikerül! Ez a sütemény a  Káposztás rétes.Jelentem  a feladatot makszimalisan  elvégezted ügyesen tekertél! Férjuradnak remélem hogy ízlett mert nagyon guszta!
                                                                         *****
                                                                            
8. Marisz57 feladatot szintén duplán teljesítette mivel kétszer is csavart  és még ráadásul milyen ízkavalkáddal. Erre a   Spenótos piskótatekercsére  biztos hogy sokan kíváncsian  rákerestek mert annyira  mutatós és  biztos nagyon finom is. Meg is jegyeztem a  blogján hogy bár nem szeretem a spenótot azért még szívesen megkóstolnám!
                                                                   ********
                                                                         
9.LilaKancsó  örült hogy időben elkészült a játékra!Recepteket nézegetve  végül  ennek az elkészítésére esett a választása, ami valljuk be nem szokványos, de  sokaknak kedvencei közé tartozhat  ez a csemege a Csokis- sajtkrémes kiflik.Ezzel is úgy vagyok mint a többi finomsággal hogy szívesen megkóstolnám !
                                                                      *******                                                                           
10.Orsi  fiatal blog konyhatündéreként szintén első játékára jelentkezett. Azt írta, hogy sokat gondolkodott hogy milyen tölteléket tegyen abba a tekercsbe amit kigondolt .Szerintem jól választott   Bounty-tekercs. Felnőttként is megtudnám szeretni,pedig az ízét nem ismerem de látványnak is nagyon megnyerő!
                                                                 ********
                                                                             
11. Emese  egy olyan süteményt hozott amit már régóta szeretett volna elkészíteni.Most ez a játék éppen kapóra jött  és milyen jó hogy megmutatja nekünk is  ezt a finomságot  Rugelach  
 A jó recept mellé még leírást is kapunk  a finomság eredetéről. Köszi!
                                                                         *****
                                                                                  
12. Eri ka   előbb egy más jellegű blogot nyitott /nagyon szép munkái vannak/ és  nem olyan régen nyitotta meg a gasztroblogját  aminek első játéka készítette el  a Hótekercset  ami nem is olyan ismeretlen .Hisz ki ne  ismerné  a Hólabdát? Csak éppen most fel van tekerve!  
                                                                        *****
                                                                            
13 Ditti első blogjátékára jelentkezett ezzel a  Puncsos rúd finomsággal! Aranyos volt mert izgult hogy mindent jól csináljon. Azt hiszem  nagyon szép és finom süteményt készítettél amit  Apukája is igazolni tud ,hiszen kedvenc süteményei közé tartozik  a puncsos  és ezt a süteményt  ajándéknak szánta Ditti.
                                                                        ****
14.Pici Juci Cukrászdája blogtulaj süteményei közt elég sok kekszes  recept van .Amiből arra következtetek hogy igencsak szereti , gondolom ezért is küldte most a játékba  a Kétszínű keksz  igencsak  guszta  változatát. Nagyon finom lehet egy délutáni teához!
                                                                         ***
15. Betti  blogja még nincs úgy jelentkezett be hogy mint  "kezdő sütőként" szeretne jelentkezni a játékra Azt hiszem  jó úton halad  mert ez a Kakaós kalács vaníliapudinggal  nagyon jól sikerült, igen finom lehet.
Recept leírása:
A vaníliapudinghoz  a 10 dkg vajat felolvasztunk, hozzáadunk 2,5 dl tejet, 12,5 dkg cukrot és egy csomag vaníliapudingot. Jó sűrű krémet kell kapnunk, majd levesszük a tűzhelyről és kihűtjük. 45 dkg lisztet és két evőkanál kakaót dagasztótálba tesszük, közepében kis fészket alakítunk ki, beleteszünk 10 dkg cukrot, 2 dl langyos tejet és belemorzsolunk egy élesztőt. Hagyjuk, hogy kb 10 perc alatt felfusson. Utána hozzáadunk még 3 tojásfehérjét és 1 ek olajat. Összegyúrjuk, majd négy cipót készítünk belőle. Kinyújtunk kettőt-kettőt, megkenjük a vaníliapudinggal, feltekerjük, majd összecsavarunk kettőt. Két szilikon püspökkenyér formába tesszük (nekem kettő kisebbem van, ha valakié nagyobb, egybe is belefér és abban az esetben csak két cipót formázunk..stb). Hagyjuk kb. fél órát kelni és előmelegített sütőben 200 fokon megsütjük.
                                                                   ***    
 16. Rubin Konyhája  háziasszonya ezidáig még linzertésztát  nem "tekert"  de azért vállalta most hogy ezt a finomságot a  Kakaós tekercs teához   elkészíti és megmutatja nekünk. Nagyon ízletes lehet egy pohár forró teához!  

                                                               *****
 17.Hani  egy szerintem mindenki által szeretett finomságot készített a Kürtőskalács sütőben sütve. Ez a sütemény ha ránéz az ember elképzel vásári hangulatot vagy  hideget és közben eszi a  finomságot, akár fahéjas, akár diós minden formában és ízben nagyon finom tud lenni!  
                                                               *****
18. Flower aki  szerintem nem egyedül van azzal hogy sokat gondolkodott  a játék kiírása után hogy mit is kéne" tekernie" ? A megoldást a kedvenc süteményének más módon történő elkészítése adta  ez pedig a
Lúdláb tekerve .  Nagyon  szép és igen finom lehet így feltekerve is .Családunk kedvence a lúdláb!
                                                                       *******
19. Flóra  többször elkészítette már ezt az  édességet  a Csokis-mogyorós perecet   , de ezidáig blogjára még nem tette fel. Milyen jó hogy  ehhez a játékhoz éppen illik így legalább mi is megsüthetjük , mert nagyon finom az már ránézésre is látszik!
                                                                    ****
20.Konyhavirtuóz   egy hagyományos formában mindenki által ismert  édességet hozott a játékba. Természetesen  most kicsit  máshogy elkészítve  de nagyon tetszetősen ez a Tiramisu rolád !  
                                                                        ******
 21.gionetta végső hajrában  sikerült elkészítenie és elküldeni  ezt a nagyon  guszta finomságot   amit kisfia farsangi rendezvényére fog vinni és ez  pedig az  Eszterházy tekercs  .Szerintem biztos nagy sikere lesz a gyerekek körében ,  csak egy probléma adódhat   kevés lesz!:-) 
                                                              ********
                                                                                                                                            
Végül a saját szerzeményem a Csokikrémes csavart torta . Az elmúlt héten készítettem el, már nagyon izgultam hogy fogom tudni  kivitelezni, mivel idáig ilyen  technikával még nem állítottam össze tortát. A teszten átment gyerekeimnek tetszett  úgy külalakra mint ízére!
    Megköszönöm mindenkinek  hogy jöttetek játszani és hogy "csavartatok,tekertetek "  ilyen szép  süteményeket! Nagyon szeretem ezt a játékot  és hogy továbbra is legyen min gondolkodnunk hogy mit és hogy csináljunk? ezért nagyon sok szeretettel szeretném továbbadni teller-cake-nek hogy a SAD.13.fordulójának   legyen a háziasszonya! Biztos vagyok benne hogy kitalál majd számunkra egy jó fejtörős feladatot , mi pedig oda is fogunk menni játszani ugye?                                                                                                                                                       
                                                              

18 megjegyzés:

Györgyi írta...

Gratulálok Éva! Nagyon gyorsan megszülted ezt a szép összefoglalót! Kíváncsi vagyok teller-cake mit talál ki nekünk :))

gionetta írta...

Juj, de jó összefoglalót készítettél! És igazán szép számmal jöttünk össze! Gratulálok a lebonyolításhoz és a gyors visszajelzéshez! :-))

Borso írta...

de jó! tényleg mennyi szuper ötlet.... :)Azt néztem pont, hogy sokan készítettünk tekercset,mégis mindegyik más ízesítéssel... :)

Konyhavirtuóz írta...

Ez aztán gyors volt! :) Köszönjük az összefoglalót, jó téma, jó receptekkel!

Seffer Lilla írta...

Mennyi szépséges csavart süti! Szuper összefoglaló. Most már én is ráérek, szóval nemcsak olvasni szeretném ezentúl, hogy ki milyen csodákat alkot...:)

Flower írta...

Nagyon jó kis forduló volt, már alig várom a következőt. :) Éva szupergyors voltál. :D

Hani írta...

Éva, köszönjük szépen a játék lebonyolítását! Gratulálok teller-cake-nek a 13. forduló háziasszonysághoz :-)!

trollanyu írta...

De szuper lett, mindenki nagyon finomat és gyönyörűet alkotott:) Jó játék volt, köszönjük a lebonyolítást és ezt a remek összefoglalót:)

Édeskonyha írta...

Nagyon klassz gyűjtemény, köszönjük! Biztosan sokat fogjuk böngészni :)

Erika írta...

Mennyi finomság! Nagyon szívesen ennék most mindegyikből!! :)
Köszönjük Évike ezt a lehetőséget, és ezt a csodás összefoglalót!!

Panna írta...

Hű, mennyi finomság készült! :) Nekem meg eszembe sem jutott hogy a csigát és a kiflit is fel lehet tekerni... játszhattam volna ha picit találékonyabb vagyok :(

Hankka írta...

Drága Éva, köszönjük a lebonyolítást és a szuper összefoglalót, nagyon gyors és ügyes voltál! :) És jól kitaláltad a témát is, kíváncsian várom, Zsuzsa milyen feladatot ad! :)

Ditti írta...

Szuper jó volt játszani, köszönöm! :) A tekervények pedig csodásak és ötletesek! :)

marisz57 írta...

Micsoda felhozatal!
Szerintem tekerni-csavarni mindannyian remekül tudunk, akik a játékban részt vettünk.
Neked pedig köszönet a játék levezényléséért és a frappáns összefoglalóért!

Éva írta...

Lányok-asszonyok! Köszönöm a dícsérő szavakat de Ti küldtétek ezeket a finomságokat. Van egy pár recept amit szerintem én is kipróbálok mert nagyon tetszik!

Névtelen írta...

Nagyon sok finomság gyűlt össze megint, és tetszik az összefoglaló is!:)

Éva írta...

Flóra: Köszi!

teller-cake írta...

Szuper összefoglaló és mennyi finomság....:)
Köszönöm még egyszer a stafétát! :)