2013. február 26., kedd

Chilis bab

    Hozzávalók:

  • 1/4 kg fehér bab,
  • 1/4 kg tarkabab,
  • 1 fej  vöröshagyma,
  • 1 cikk fokhagyma,
  • 5 dkg. füstölt szalonna,
  • 15 dkg. kolbász,
  • Üveges lecsóból 2 ek.  + 2 ek. csípős kecsap,
  • fűszerek: 1-1 mk őrölt bors, pirospaprika, chilipor- só- oregánó -kakukkfű.
  • maréknyi gersli.
Elkészítése:   A szalonnát felszeleteltem kisütöttem  majd az apróra összevágott hagymákat megdinszteltem rajta. Ezután hozzátettem a lecsót, kecsapot, megfűszereztem  és az előző este beáztatott vegyes babot hozzáadva   felöntöttem jó bőven vízzel .Mikor már kezdett puhulni a bab ekkor beleszórtam a gerslit / leszoktam kevés vízzel öblíteni előtte/. Amikor már a gersli is kezdett puhulni  akkor  csináltam egy vékony rántást/kevés liszttel/ és ekkor tettem bele a feldarabolt kolbászt, ilyenkor már nem sok főzésre van szükség!
Ui:( Ilyen fűszerezéssel most készítettem először, igaz sóletet már csináltam  azt is nagyon szeretjük, de úgy gondolom ez a chilis is kedvenc lesz! )
Jó étvágyat!                                                               

9 megjegyzés:

teller-cake írta...

De régen volt nálunk, pedig szeretjük! Beütemezve elkészítésre! ;-)

Jutka írta...

Chilis bab nálunk is nagy kedvenc:)
Darált hússal, kukoricával és a saját darálású erős paprikával teszem tartalmasabbá.

gionetta írta...

Nem tudtam írni az utóbbi időben, csak megnéztem a jobbnál- jobb posztjaidat. Minden nagyon tetszett és szívesen látnám az asztalon, ebédre! :-)) Irigylem a szorgalmadat! :-))

Márti írta...

Igen, nálunk is menő! Főleg ilyen formában, szívesen kipróbálnám, már csak azért, mert az én verzióm teljesen más.

Györgyi írta...

Fincsi lehetett:)

HajniZoli írta...

Olyan rég készülök valami babosat főzni, de mindig marad. Hétvégére betervezve:-)

Unknown írta...

Huhh, ez azért inkább hasonlít a sóletre, mint a chili con carne-ra.

Két nagyon lényeges fűszert kihagytál: a római köményt és a koriandert. Ez adja meg az igazi mexikói ízt. És ha még fokozni akarod, akkor tegyél bele egy mokkáskanál fahéjat, plusz egy kávéskanál keserű kakaóport a legvégén. A gerslit meg hagyd meg a sóletnek... :))

Névtelen írta...

Nem csak a süteményeket szeretem ám,ez a kedvenc ételem.Ez az egyetlen olyan étel amit addig bírok enni amíg van a lábasban---mit lábasban-kondérban:-)
Jó étvágyat hozzá,friss kenyérrel,és szép napot kívánok,puszillak!

Éva írta...

teller-cake örülök hogy szeretitek és figyelmedet felhívhattam rá!
Jutka a darálthússal már én is próbáltam nagyon finom volt. Kukoricát nagyon szeretem és én meg is enném de a férjuram nem szereti.
gionetta sajnos az utóbbi időben többen is panaszkodtak hogy nem tudtak írni, bár én is jártam így más blogon. Örülök hogy azért figyeltél, köszi!
Márti úgy látom ezt az étel is sokan sokféle képpen készítik!
Kovács Janka köszi!
HajniZoli akkor egy napra menű megoldva!
Otto Normalverbraucher üdvözöllek és köszönöm tanácsod legközelebb kipróbálom majd így ahogy javasoltad!/De azért így is nagyon finom volt!/
Emőke de szívesen adtam volna neked ebből is különösen ha ennyire szereted!Köszönjük még ma is ez volt az ebédünk. Neked is nagyon szép napot kívánok !