Hozzávalók:
- 25 dkg. tehéntúró,
- 15 dkg. cukor,
- 3 db tojás,
- 3 dl tejföl,
- 5 dkg. margarin,
- 15 dkg. liszt,
- 1/2 tk. sütőpor,
- 2 tasak vaníliás cukor, csipetnyi só, reszelt citromhéj. Forma kenéséhez margarin és liszt.
Elkészítése: 2 db tojást habosra kevertem 10 dkg. cukorral 1 cs vaníliás cukorral és a sóval. Ezután hozzáadtam az olvasztott margarint a tejfölt és a sütőporral elkevert lisztet. Jól összekevertem az egészet. A túrót elkevertem 1 tojással a maradék cukorral és a vaníliás cukorral. A tésztamasszát egy margarinnal kikent és liszttel beszórt pite formába öntöttem majd a közepére halmoztam az ízesített túrót. Előmelegített sütőbe tettem 200 fokon 30' sütöttem.
Ui:Ez a recept az
Erdélyi Konyha novemberi számából való , annyi változtatást csináltam hogy én pite formában sütöttem meg és egy kis reszelt citromhéjat is tettem a túróhoz.😋
Jó étvágyat kívánok !
9 megjegyzés:
Hű de guszta!!! Nagyon finom lehet! :o)
Nagyon guszta !
Éva,szeretem az ilyen sütiket,egyszerű de finom!!
Jöttem az illatok után... Szép lett a díszítés is. :)))
Nagyon szép és guszta!
Finom lehetett, főleg így, hogy citromhéjat is tettél bele. A teteje nekem is nagyon tetszik, ahogy a porcukorral kidíszítetted :)
Timi köszi, valóban nagyon finom!
mandala köszi!
mellissina2 hasonlóképpen szeretem én is ezeket a könnyen elkészíthető finomságokat!
Petra köszi, reméltem hogy megérzed a süteményem illatát!:-)
HajniZoli köszönöm!
Katalin nagyon finom úgy gondoltam hogy túróhoz jól illik a citromhéj.Köszi!
Kedvenceim közé tartoznak a túrós sütik, úgyhogy ezt is nagyon szeretném, biztos vagyok benne!! Kipróbálandók listájába föl van véve! Köszi! :) Nagyon jól néz ki...a dekorálás pedig csillagos 5-ös!! :)
Csoda fincsi lehet, és gyönyörűen dekoráltad, nagyon tetszik! :) Nekem olyan tavaszidéző! :)
Megjegyzés küldése