Hozzávalók: csirkemáj, majoránna, zsálya, só, burgonya, liszt, tojás, olaj, meggybefőtt, citromhéj, fahéj, 1 dl tejföl.(mennyiséget nem írok , az elkészítésnél jelzem hogy kettőnknek mennyiből készítettem)
Elkészítése: 2 db csirkemájat vettem amit kétfelé vágtam és majoránnával megszórtam. 3 db krumplit megpucoltam és nagy lyukú reszelőn lereszeltem hozzáadtam elmorzsolva csipetnyi zsályát 1 ek. lisztet és 1 tojást felvertem annak a felét és összekevertem. Forró olajba kanalaztam kicsit ellapítottam és mindkét oldalát megsütöttem. Sütés után sóztam. A májakat közepes lángon kevés olajban mindkét oldalát megsütöttem majd sóztam. A mártáshoz 1/2 üveg meggybefőttet feltettem tűzhelyre kicsi fahéjjal és darabka citromhéjával ízesítettem mikor már forrt akkor kavartam hozzá 1 dl tejföl és 1 ek. liszt keverékét és összeforraltam./semmi cukrot nem tettem hozzá/
Ui:Nők lapja Konyha áprilisi számából néztem ki , bár ott szedermártással készült, de így is nagyon finom volt.A férjuramnak is ízlett !
Jó étvágyat!
4 megjegyzés:
Nagyon guszta Évi, és finom lehet így együtt, nem is gondoltam volna! :)
Érdekes lehet így gyümölccsel, nagyon tetszik, még nem ettem ilyet.
Vajon nálunk megennék az ilyen mártást? Én biztos igen, ki kell próbáljam:-)
Czakó Mariann köszönöm!
trollanyu nagyon finom együtt!
HajniZoli érdemes kipróbálnod mert finom, legfeljebb Te eszed meg az egészet. Nekem ez nem gond megszoktam enni mert férjuram az ilyen mártásokat nem szereti, most is csípős szósszal ette inkább.
Megjegyzés küldése