Hozzávalók:( A fele mennyiséget írom le mivel annyiból próbáltam ki. ) Alap mérce 2,5 dl bögre.
1/2 bögre meleg víz, 1,5 bögre finomliszt, 1/2 tk. só, 1/2 kávéskanál szárított élesztő, 1 tojás kenéshez, és amiben eltértem olívaolaj volt megadva, de én csak Vénusz olajat használtam a tepsi kenéséhez.
😉
Elkészítése: A víz mennyiségének a felébe szórtam az élesztőt 10' hagytam pihenni. Tálba öntöttem a lisztet amihez tettem az élesztős vizet sót és a többi vízzel jól bedagasztottam, átgyúrtam a tésztát. Nedves ruhával letakarva hagytam kelni.(Ez számomra érdekes volt mert eddig még soha nem hallottam hogy nedves ruhát tesznek a tészta tetejére!) Lisztezett deszkára borítottam a tésztát átgyúrtam és formáztam bagett formára , kiolajozott formába tettem kicsit bevagdostam és még 10' letakartam vizes ruhával. Előmelegítettem a sütőt a tésztát átkentem 1 tojás és 1 ek. víz keverékével és a sütőbe tettem 220 fokon 15' sütöttem majd 200 fokon még 15' . Mikor kivettem a sütőből vízzel még lespricceltem. 😋
(A tészta alá egy edénybe vizet tettem.) Köszönöm nagyon finom lett!
Jó étvágyat!
********
Szeretettel köszöntöm blogom új követőit: Márta M.Gosztonyi, Dinka , Beus és KataRigo!
3 megjegyzés:
Finomak is ezek a pékáruk! Szeretem én is sütni, aztán jöhetnek a fogyasztók:-)
Nagyon szép és a terítőd is:)
Nagyon szép és a terítőd is:)
Megjegyzés küldése