Hozzávalók: 20 dkg. liszt, 1 dl tej, 1/2 dl víz, 1 tk. porcukor, 1 dkg. élesztő, 1/2 d/l. étolaj, 1 tk. só.
🌼
Elkészítése: A tej felébe tettem a porcukrot , élesztőt és a liszt közepébe mélyedést csináltam amibe öntöttem kevés liszttel betakartam és kb 15' hagytam pihenni majd hozzátettem a sót, olajat vizet és jól összedolgozva a tésztát hagytam duplájára kelni. Ezután max. 1/2 cm. rudakat sodortam amit 20' pihentettem. A pálcikákat a maradék tejjel lekentem megszórtam és olajjal kikent tepsibe pakoltam . Előmelegített sütőbe 200 fokon 15' sütöttem. Alig vártam hogy kihűljön kíváncsi voltam az ízére, nagyon finom! (Az említett oldalon írják hogy előételnek, borhoz vagy salátához is nagyon finom.Most előételnek ettem majd csinálok krumplisalátát és azzal is kipróbálom hogy milyen?:-))
Jó étvágyat kívánok!
7 megjegyzés:
Én ezt mennyire szeretem:)
Nagyon jó:)
Én kérnék egyet kóstolóba:-) jól néznek ki!
Én grissinit még nem ettem és nem vettem.
De lehet, hogy egyszer rávetemedek elkészíteni.
janka Kovács ezután már én is ! Eddig nem ismertem.
Kati köszönöm!
HajniZoli rendelést vettem ablakot nyis. fénypost. megy:-))
marisz57 próbáld ki egyszer,nagyon finom!
Ki fogom próbálni, mert annyira jól néz ki!!! Köszönöm a receptet! :o)
Timi nagyon finom , próbáld ki egyszerűen elkészíthető.Egészségetekre!
Megjegyzés küldése