2013. április 15., hétfő

Lángos /kefirrel készítve/

                                                                           
Hozzávalók és elkészítése: Volt megmaradt krumplipürém amit szerettem volna felhasználni  ezért készítettem el ezt a lángost. Egy adagra való volt a mennyiség  /kb. 15 dkg./  1/2 dl langyos tejbe tettem 2 tk. szárított élesztőt pici cukrot  kevés lisztet  pihentettem kb. 10' ezután  kb.30 dkg. liszthez tettem a krumplipürét elmorzsoltam benne hozzá a megkelt élesztőt  mk. sót és a napokban csináltam kefirt most abból tettem hozzá  kb.1,5 dl. Bedagasztottam a tésztát  letakartam és hagytam hogy duplájára keljen. Ezután egy tálcát beolajoztam és olajos kézzel a tésztából kis gombócokat téptem amit a tálcára tettem .Amíg melegítettem az olajat addig is kelt még a tészta . Kézzel széthúzgáltam a tésztát  és forró olajban mindkét oldalát megsütöttem. Tejföllel megkentük és sajttal szórtuk meg. Ebből a mennyiségből 6 db lett , vacsorára 1-1 db elég is volt belőle.
Ui:  többféle módon készítettem már kefirrel most próbáltam először nagyon finom !

5 megjegyzés:

Okki írta...

Hogy én mennyire szeretem a lángost! De sajnos még soha nem készítettem, pedig olyan jól néz ki a tied is, hogy már igazán megpróbálhatnám én is hogy ne csak kívánjam, hanem kóstoljam is. :)

Horváth Emerencia írta...

Eszembe jutottak a szép nyári napok! Köszönöm:)

Katalin írta...

Ez nagyon finom vacsora lehetett! Ügyesen felhasználsz minden megmaradt kis ételt :)

Seffer Lilla írta...

Jó ötlet, nagyon guszta lett. Én még sosem mertem nekiállni a lángos sütésnek...:(

Éva írta...

Okki köszi, látod ahogy mondod miért nem próbálod meg nem egy bonyolult valami?
Horváth Emerencia a nyár és a strand ugye? Köszi!
Katalin köszönöm, minálunk semmi nem vész el csak átalakul.De gondolom sok családnál van ez így!
Csilla Andi köszi!Nyugodtan fogjál hozzá nem nehéz elkészíteni!