Hozzávalók: 20 dkg. tehéntúró, 20 dkg. finomliszt, csipetnyi só, 2 db tojás, 1 dkg. élesztő, 5 dkg. vaj, 2-3 ek. tej. Sütéshez olaj.
🌸
Elkészítése: A túrót villával jól összetörtem majd a liszthez tettem , a kevés tejbe belemorzsoltam az élesztőt kicsit hagytam pihenni majd hozzá öntöttem a liszthez. A két tojás sárgáját jól kikevertem a lágy vajjal és azt is a liszthez öntöttem pici sót tettem hozzá és a tojás fehérjét felvertem amit szintén a tésztához tettem így összegyúrtam alaposan majd letakarva hagytam 40' pihenni a tésztát. Ezután enyhén lisztes deszkán átgyúrtam és kinyújtottam 1/2 cm vastagra majd kiszaggattam. Megforrósítottam az olajat és belepakoltam a kiszaggatott tésztát ekkor kicsit a hőfokot leveszem általában úgy szoktam hogy ahogy felveszem a nyújtódeszkáról az alját az ujjammal középen benyomom és úgy teszem az olajba hogy a benyomott része legyen felül. Letakarom az edényt először úgy sütöm, majd leveszem a fedőt és megfordítom a tésztát de a tetejét már akkor nem teszem vissza. Porcukorral megszórva lekvárral tálaltam.
Jó étvágyat kívánok !
6 megjegyzés:
Nem szabadna most ilyeneket nézegetnem, mert újból megéhezem, pedig jócskán ebéd után vagyok már.
még jó, hogy nincs itthon túrom, mert képes lennék nekiállni megsütni a túrófánkodat.
Nagyon kínálják magukat!
Milyen szépek! na,ez az, ami mindig kifog rajtam és valahogy soha sem akar sikerülni :(
Szépek!
Nekem egy kissé sütés közben beszívja az olajat, ezért ritkán szoktam készíteni.
Nagyon szépek! :) Túrófánkot élesztő nélkül szoktam készíteni, de azért ezzel a kelt tésztával mérföldekkel finomabb lehet! :)
Sosem ettem még túrófánkot, de nagyon finom lehet:)
marisz57 köszi, egy kis nassolás még nem árt!:-)
Márti próbálkozzál hátha sikerül!
HajniZoli köszi, ez egyáltalán nem volt olajos nekem szinte jobban tetszik mint a hagyományos!
Hankka köszönöm! Biztos finom simán csak túróval is.
Kati nagyon finom kikellene próbálnod!
Megjegyzés küldése