2013. április 16., kedd

Túrófánk

                                                                               
Hozzávalók: 20 dkg. tehéntúró, 20 dkg. finomliszt, csipetnyi só, 2 db tojás, 1 dkg. élesztő, 5 dkg. vaj, 2-3 ek. tej. Sütéshez olaj. 
🌸
Elkészítése:  A túrót  villával jól összetörtem majd a liszthez tettem , a kevés tejbe belemorzsoltam az élesztőt kicsit hagytam  pihenni majd hozzá öntöttem a liszthez. A két tojás sárgáját jól kikevertem a lágy vajjal és azt is a liszthez öntöttem  pici sót tettem hozzá és a tojás fehérjét felvertem  amit szintén a tésztához tettem így  összegyúrtam  alaposan majd letakarva hagytam 40' pihenni a tésztát. Ezután  enyhén lisztes deszkán átgyúrtam és kinyújtottam 1/2 cm vastagra  majd kiszaggattam. Megforrósítottam az olajat és belepakoltam a kiszaggatott  tésztát ekkor kicsit a hőfokot leveszem általában úgy szoktam hogy ahogy felveszem a nyújtódeszkáról az alját az ujjammal középen benyomom és  úgy teszem az olajba hogy a benyomott része legyen felül. Letakarom az edényt először úgy sütöm,  majd  leveszem a fedőt  és megfordítom a tésztát de a tetejét már akkor nem teszem vissza. Porcukorral megszórva lekvárral  tálaltam.  
Jó étvágyat kívánok !

6 megjegyzés:

marisz57 írta...

Nem szabadna most ilyeneket nézegetnem, mert újból megéhezem, pedig jócskán ebéd után vagyok már.
még jó, hogy nincs itthon túrom, mert képes lennék nekiállni megsütni a túrófánkodat.
Nagyon kínálják magukat!

Márti írta...

Milyen szépek! na,ez az, ami mindig kifog rajtam és valahogy soha sem akar sikerülni :(

HajniZoli írta...

Szépek!
Nekem egy kissé sütés közben beszívja az olajat, ezért ritkán szoktam készíteni.

Hankka írta...

Nagyon szépek! :) Túrófánkot élesztő nélkül szoktam készíteni, de azért ezzel a kelt tésztával mérföldekkel finomabb lehet! :)

Kati írta...

Sosem ettem még túrófánkot, de nagyon finom lehet:)

Éva írta...

marisz57 köszi, egy kis nassolás még nem árt!:-)
Márti próbálkozzál hátha sikerül!
HajniZoli köszi, ez egyáltalán nem volt olajos nekem szinte jobban tetszik mint a hagyományos!
Hankka köszönöm! Biztos finom simán csak túróval is.
Kati nagyon finom kikellene próbálnod!