2013. július 2., kedd

Hideg tejberizs meggyzselével

                                                                           
Hozzávalók: tejberizshez: 7,5 dkg. rizs, 2,5 dl tej, 1 dl víz, 2 tk cukor, mk. margarin, 1 tk. vaníliacukor, 1 mk. reszelt citromhéj, meggyzselé: 15 dkg. magozott meggy, 2 tk. cukor, 1 mk. fahéj, 1 ek. étkezési keményítő. 
🌸
Elkészítése:  Tejberizs: a rizst feltettem főni a vízzel majd mikor már kezdte felszívni a vizet akkor öntöttem rá a tejet és tettem hozzá a többi  hozzávalókat. Mikor már jól főtt akkor elzártam alatta a lángot és lefedtem az edényt  kb. 20' hagytam hogy a rizs puhuljon meg. Teljesen hagytam kihűlni. Meggyzselé: a magozott meggyet a cukorral és fahéjjal  és csak annyi vízzel hogy ellepje feltettem főni. Mikor már kezdett a gyümölcs  puhulni akkor  kb. 1/2 dl vízben elkevertem a keményítőt  és hozzákevertem a meggyhez. Felfőztem majd teljesen kihűtöttem. A tejberizst és meggyzselét poharakba rétegeztem majd hűtőbe tettem!
Jó étvágyat kívánok !

9 megjegyzés:

Roza írta...

Drága Évám!
Nem tudom elfogadja-e a bejegyzésemet, de továbbra sem tudok hozzád bejegyzést írni!:(
Nagyon tetszik ez a meggyzselés risz is, és amiket előzőleg csináltál, azok is. Csak most úgy meglepődtem, hogy kiadta a válaszlehetőséget, hogy elfelejtettem, mik voltak előtte!:(
Évikém, kellemes, szép nyári napokat kívánok!

Horváth Emerencia írta...

Nagyon finom lehet, sajnos a lányom nem szereti a tejberizset:(
Köszönöm a receptet!

Okki írta...

Nagyon szeretem a tejberizset, meggyzselével is igen finom lehet. :)

Gonda Hajnalka írta...

Jaj de guszta!!! Hű mind a kettőt imádom... Ki kell, hogy próbáljam a csajoknak!!!

Gerdi írta...

De jól néz ki!
Valahol olvastam, hogy így is lehet tejberizst készíteni. Aztán valaki reklamált, hogy neki bizony nem puhult meg a rizs. Akkor mégiscsak megpuhul. Ki fogom próbálni, mert bizony egyébként jó sokat kell főzni, mire megpuhul a tejben a rizs.

Vicuska írta...

Látványos desszert, télen-nyáron finom!

Csigabige írta...

Nagyon jól néz ki és biztos finom is! Nekünk is ilyen kelyheink vannak otthon :)

Kati írta...

De finom lehet. Izlene:)
Gerdi, én sokszor készitettem és mindig hamar megfő a rizs:)

Éva írta...

Roza örülök hogy tudtál írni, köszönöm!
Horváth Emerencia valóban nagyon finom, kár hogy a lánykád nem szereti.Talán egyszer rájön hogy milyen finom!
Okki akkor jó ha szereted mert így ezzel a meggyel még finomabb!
Flóra köszi, örülök hogy tetszik lánykáid hátha fognak neki örülni!
Gerdi köszi, először vízbe tett fel a rizst utánna a tejet így biztos megpuhul.
Vicuska köszönöm!
Csigabige köszi, egyszer egy másik blogtársam is megjegyezte hogy ilyen pohara van. Igen régen mikor még volt szakszervezet nőnapra ilyen poharakat adtak ajándékba annó!:)
Kati köszi finom volt!:)