Hozzávalók: 30 dkg. csirkemell, házi csirke fűszerkeverék, olaj, rizs, borsó, kb. 1 ek. ételízesítő.
Elkészítése: A csirkemellet apró csíkokra vágtam , kb. 2 ek. fűszerkeveréket elkevertem 3 ek. olajjal és rákentem a húsra amit hagytam 1/2 órát pihenni. Ezután kevés olajat forrósítottam egy edénybe amibe tettem a fűszeres húst sütöttem fehéredésig majd letakartam és puhára pároltam . A rizst szokásos módon elkészítettem / olajat forrósítok megpirítom rajta a rizst hozzáteszem az ételízesítőt felöntöm bőven vízzel kicsit főzöm, majd letakarva hagyom puhulni ez kb. 20'/ A borsót kevés ételízesítővel ízesített vízben puhára főztem és a kész rizshez kevertem.
Jó étvágyat!
4 megjegyzés:
Finom és könnyű kis kaja:)
Finom ebédetek volt! :)
Nagyon jó ötlet! Kiváló ebéd lehetett :)
Kati köszi!
Hankka köszi!
Csigabige köszönöm!
Megjegyzés küldése