2013. szeptember 20., péntek
Mézes-grízes más külsővel
Blogomban már szerepel ! Most is csak 1/2 adagból készítettem , nagyon szeretem ezt a grízes tölteléket.
Hozzávalók a tésztához: 25 dkg. liszt, 12,5 dkg. cukor, 3 dkg. zsír, 2 ek. méz, 1 felvert tojásnak a fele, 1 mk. szódabikarbóna, sz.sz. tej. / én ehhez a mennyiséghez kb. 1 dl használtam el/ krémhez: 1/2 l tej, 3,5 ek. gríz, 12,5 dkg. margarin, 12,5 dkg porcukor. + baracklekvár , tortabevonó.
Elkészítése: A tészta hozzávalóit jól összegyúrtam a mézet langyosan tettem a lisztbe. A tésztát négyfelé vettem és egyenként kinyújtottam egészen vékonyra a tepsi hátoldalán sütöttem meg előmelegített sütőben 200 fokon kb. 5-8 ' alatt megsül egy lap. A krémhez a tejet a grízzel felfőztem és teljesen kihűtöttem. A porcukrot a margarinnal kikevertem és a kihűlt grízt hozzátéve összekevertem. A sütemény összeállításánál az első lapra kentem a krém felét rá a következő lap majd lekvárral kentem meg ismét lap és végül a krém maradékát kentem a tésztára negyedik lappal beborítottam. A tetejére tortabevonót olvasztottam 2 ek. olajjal gőz fölött és ezzel kentem be. Most apró színes tortadíszeket szórtam a csokira hogy még vonzóbb és üdébb látvány legyen.
Ui:Tepsi mérete aminek hátán sütöttem: 21x30 cm. Mielőtt sütöm az első lapot a tepsi hátulját vékonyan bezsírozom és meglisztezem, a következő lapnál már nem szükséges csak letörőlni.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
6 megjegyzés:
Ez nagyon finom lehet, már sokszor el akartam készíteni, de valahogy elmaradt. Mostmár megjegyzem és valami ünnepre megsütöm:) Szép hétvégét kívánok:)
De elfogadnék egy-két szeletet! :) Nagyon guszta! :)
Képtelen vagyok fél adagot sütni :D Pláne grízes mézesből!
Finom sütemény, régebb édesanyám sokat használta ezt a krémet a lapok megtöltéséhez. Nagyon szerettük!
Még sosem ettem ilyet, de a tiéd annyira jól néz ki, hogy kifogom próbálni! :)
Trollanyu érdemes kipróbálnod mert nagyon finom. Köszönöm és viszont kívánok szép hétvégét nektek is!
Hankka még többet is adnék ha közelebb lennél!Köszi!
Vicuska ha kettőnknek készítek süteményt ez az adag éppen elég, megkóstoljuk és a többit vagy hűtőbe teszem vagy mint most is küldtem a lányoméknak.
HajniZoli nagyon finom és jó mert a lapok is megpuhulnak ettől a grízes krémtől.Örülök hogy szeretitek !
Csigabige érdemes megsütnöd mert nagyon finom egészségetekre!
Megjegyzés küldése