Hozzávalók: 3 db krumpli, 1 db vöröshagyma, szalonna, só, kevés pirospaprika, 3 db tojás.
🌺
Elkészítése: A krumplit megmostam és héjával együtt megfőztem. Mikor kihűlt megpucoltam és felkockáztam.A vöröshagymát, szalonnát apró kockákra vágtam. A szalonnát kisütöttem rátettem a hagymát kicsit dinszteltem majd megszórtam kevés pirospaprikával és ráöntöttem a krumplit. Az egészet addig sütöttem még a krumpli kezdett pirulni, ekkor a felvert tojásokat ráöntöttem ezután már nem kevertem csak hagytam hogy egyben megsüljön. Tányérra téve csípős paprikát tettem rá, uborkát pedig mellé! Hozzá pedig finom meleg tea! Nagyon finom!( A tányéron lévő mennyiség az egésznek a fele) Laktató akár ebédnek is beillene!
Jó étvágyat!
3 megjegyzés:
Ilyet még nem ettem, de nagyon jól hangzik!
Én amolyan "mindent bele" rántottákat szoktam sütni, kolbásszal, sonkával, szalonnával, hagymával, zöldpaprikával :-) egyszer már le kéne fényképeznem, de mindig gyorsan elkezdjük enni :-)
Hasonlónak örülnék reggelire :)
Katalin de finom tud lenni ez is mikor csak válogatás nélkül teszi bele az ember a kis maradékokat. Ezt most véletlenül találtam egy olyan szakácskönyvemben amit már régen használok de valahogy elsiklottam emellett a recept mellett!
Csigabige biztos hogy ízlene neked is:)
Megjegyzés küldése