Hozzávalók: tésztához: 30 dkg. liszt, 1 dkg. élesztő, 1/2 dl langyos tej, 1 db tojás sárgája, 2 dkg. zsír, 5 dkg. margarin, 7 dkg. cukor, csipet só, sz.sz. tejföl. töltelék: 15 dkg. darált mák, fél citrom reszelt héja, 8 dkg. cukor.
🌸
Elkészítése: Belemorzsoltam a langyos tejbe az élesztőt kevés cukrot tettem hozzá és felfuttattam. A lisztbe elmorzsoltam a zsírt és a margarint hozzátettem a tojás sárgáját pici sót a megkelt élesztőt és annyi tejfölt amivel jól összetudtam állítani a tésztát/nekem kb. 1 dl tejfölre volt szükségem/. Letakarva pihentettem egy órát majd átgyúrtam és kinyújtottam szögletes formára megszórtam a mák citromhéj és cukor keverékével majd a tésztából kimaradt tojásfehérjét felvertem amit rákanalaztam a mák töltelékre. Feltekertem a tésztát és zsírral kikent tepsibe / most egy olyan formába pakoltam amiben szoktam a hosszúkás kenyeret sütni/ tettem. A tésztát megszurkáltam villával és előmelegített sütőben 200 fokon 30' sütöttem. Nagyon-nagyon finom puha tészta!
Jó étvágyat kívánok !
7 megjegyzés:
Ez gyönyörű,Évi!
Gratulálok!És még mákos is......hmmm:-)
Nagyon finom lett!!! Elmentettem..:o) Köszi!!!
Húúú, de nagyon jól néz ki :)
Nagyon guszta! A lencselevesem után megenném, de gulyáshoz is illik. :) Vagy csak úgy magában... Hmm... Finom lehet. :)
Jaj de jól néz ki, szívesen falatoznék belőle :-)
Csodaszép lett, nagyon guszta! :)
Emőke örülök hogy tetszik!Köszi!
Timi köszi, örülök hogy tetszik!
janka kovács köszönöm!
Évi köszi, ha korábban szóltál volna küldök:-)
Katalin köszi, én pedig szívesen megkínálnálak!
Hankka köszönöm!
Megjegyzés küldése