Hozzávalók: zsemlegombóchoz: 1 db zsemle,1 db főtt krumpli , 1 db tojás, só, liszt, kevés tej, víz, vadas mártáshoz: kis fej vöröshagyma, olaj, zöldség:sárgarépa, fehérrépa,zeller, 1 ek. liszt, 1 ek. cukor, só, őrölt bors, tejföl, mustár, babérlevél .
🌸
Elkészítése: Először a mártást készítettem el , húslevesből szedtem ki a zöldséget kicsit összetörtem. Kevés olajat forrósítottam amire rászórtam az apróra fölvágott hagymát megszórtam a cukorral kicsit pirítottam majd rászórtam a lisztet is . Felengedtem kevés vízzel amibe tettem a zöldségeket és babérlevelet kevés sót és borsot . Mikor felfőtt akkor kavartam hozzá a tejfölt amivel felfőztem majd levettem a tűzhelyről és ekkor ízesítettem mustárral , ezután botmixerrel összedolgoztam. A gombóchoz a zsemlét apró kockákra fölvágtam és kevés olajon megpirítottam , mikor kihűlt tálkába téve kevés tejet öntöttem rá. 1 kisebb krumplit megpucoltam kétfelé vágtam és megfőztem, majd lereszeltem. Tálba tettem kb. 4 ek. lisztet bele a tojást reszelt krumplit sót és kevés vizet hozzátéve összekevertem mint a nokedlit, majd még hozzátettem a tejben áztatott zsemlekockákat is amivel szintén összekevertem. Forrásban lévő vízbe kanalaztam a masszából úgy hogy a kanalat előbb vízbe mártottam .Mikor feljött a víz felszínére akkor szedtem ki . Tányérra pakoltam a gombócokból és leöntöttem a mártással. Nagyon finom volt!
Jó étvágyat!
2 megjegyzés:
Hm, milyen jó lett volna ebédre. ;) Nagyon szeretem a vadas mártást. :)
Okki miért nem szóltál időben?:-))
Megjegyzés küldése