2014. augusztus 26., kedd
Kakaós-meggyes párna
Hozzávalók: Bolti leveles tésztából készítettem.2,5 ek kakaópor, 2,5 ek porcukor, meggybefőttből kb. 10 dkg. 2 dkg. vaj, 1 tojássárgája kenéshez
Elkészítése: Először a meggybefőttből öntöttem szűrőkanálba hogy csepegjen jól le a leve. A tészta mikor már szoba hőmérsékletű lett kinyújtottam olvasztott vajjal megkentem. A kakaóport a porcukorral és kevés meggylével összekevertem és a kinyújtott tésztát gondolatban ketté osztottam és az alsó részének közepére kiskanállal pakoltam a kakaós keverékből kis halmokat. Erre tettem 2 szem meggyet majd ráhajtottam a tészta felső részét. Kezemmel kicsit a halmokat körbenyomogattam majd késsel feldaraboltam. Előmelegített sütőben 180 fokon 20' sütöttem. Porcukorral szórtam meg, nagyon finom!
(Tájékozódásként írom le : olyan leveles tésztám volt amiben 4 darab lap van ebből 2 használtam el, egy lapból ahogy kinyújtottam 5 kakaós halmot tudtam pakolni!)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése