(Édesanyám kedvenc tésztája volt !)
Hozzávalók: 30 dkg. liszt, 8 dkg. zsír, 8 dkg vaj/margarin, 7,5 dkg. cukor, 1 tojás sárgája, pici só, 1/2 mk. szódabikarbóna, 1 tk. ecet, 2 ek tejföl. Töltelék : lekvár, darabolt dió.
🌷
Elkészítése: Összemorzsoltam a lisztet a zsiradékkal majd a többi hozzávalóval összegyúrtam. A tészta 1/3 részét félretettem a másik részét kinyújtottam. Tepsibe tettem a tésztát megkentem sárgabarack lekvárral majd megszórtam darabolt dióval. A tészta félretett részét szintén kinyújtottam és derelyevágóval vékony csíkokat vágtam ezzel rácsoztam be a tészta tetejét. Tojással megkentem a tészta rácsozatát majd előmelegített sütőben 200 fokon 20' sütöttem. Mikor teljesen kihűlt akkor vágtam fel! Nagyon finom!!
Jó étvágyat kívánok !
3 megjegyzés:
De jó, hogy leírtad ezt a receptet! Már olyan régóta kerestem! Mindenképp ki fogom próbálni!
Köszönöm!!!
Timi örülök hogy tudtam segíteni.Nagyon finom ha elkészíted remélem fog ízleni ! Egészségetekre!
Én is ezt keresem ezer éve!:) Köszi, Évike! Jó lesz az iskolából hazatérőknek egy kis kényeztetésre!;)
Megjegyzés küldése