Hozzávalók: 1 zellergumó zöldjével együtt, 1 db vöröshagyma, 1 db krumpli, kevés vaj, fűszerek: só, őrölt bors, reszelt szerecsendió, 1 db tyúkhúsleveskocka 2-3 ek tejföl.
🍂
Elkészítése: Megolvasztott vajon megdinszteltem a megtisztított apró kockákra darabolt hagymát. A zeller gumóját és krumplit is megtisztítás után kockára vágtam. A megdinsztelt hagymára tettem a zellert és krumplit rászórtam a fűszereket és felöntöttem annyi vízzel hogy jól ellepje. Mikor már puha volt a zeller és krumpli akkor tettem hozzá a leveskockát és a zeller zöldjét. Egész kevés ideig főztem együtt majd levettem a tűzhelyről az edényt és összeturmixoltam a zöldségeket a legvégén tettem bele a tejfölt. Visszatettem a tűzhelyre összefőztem 2-3' alatt és kész! Nagyon finom!Ui: Elmondhatom hogy nem csak az évszakok változnak, de az én férjuram is akinek nagyon ízlett:-))
A receptet innen választottam!
Jó étvágyat kívánok !
7 megjegyzés:
Én is hasonlóan készítem, nagyon szeretem az év minden szakában, de hűvös időkben kimondottan jól tud esni. Évi, remélem, hogy lassan, de biztosan már gyógyul a szemed. :)
Ez nekem is ízlene :-)
Nea én csak most ismerkedtem meg vele:-)) Nagyon ízlett.Köszi alakulgat a szemem de még nem a tökéletes, most legközelebb okt.1-én megyek kontrollra és remélem akkor már fognak tudni felírni megfelelő szemüveget amivel normálisan látok majd.
Katalin örülök hogy úgy gondolod!
Húh, ez valóban fincsi lehet! :)
Csigabige köszi az volt!
Igen, ezt én is észrevettem, hogy telik az idő és változik az izlésünk : egész nyaralás alatt mit nem adtam volna egy jó tökfőzelékért! és valamikor ki lehetett volna kergetni vele a világból! ilyen krémleves még nem készitettem, de a zellert szeretjük - kipróbálom!
fenci eddig nem mertem csinálni most gondoltam próba szerencse és nagy meglepetésemre ízlett. Nagyon finom akár zsemlekockát is piríthatsz hozzá. Egészségetekre!
Megjegyzés küldése