bár előre bocsájtom ezt amit leírok csupán két felnőtt embernél lehet alkalmazni. A kor sem mellékes hiszen egy fiatal pár biztos hogy több kalóriát fogyaszt. Talán van hozzánk hasonló korú két felnőtt akinek valami ötletet tudok adni, bár lehet hogy többen is vagyunk ilyen beosztók?:-))
Csütörtökön vettem 60 dkg. sertés lapockát nagyon szép friss és nem túl zsíros volt. Ebből 4 kis szeletet levágtam mélyhűtőbe tettem. A többit apróra fölvágtam elkészítettem pörköltnek. Sárgaborsó főzeléket főztem amire a pörköltet tettük. Pénteken férjuramnak volt még főzelék pörkölttel magamnak paradicsomszószos tésztát csináltam. Szombaton a maradék pörköltet megcsináltam tejfölösnek hozzá az előző nap megcsinált de kevés megmaradt tésztával. Vasárnap pedig kirántottam a 4 szelet húst hozzá rizibizit és tárkonyos krumplilevest főztem. Hétfőn pedig megettük az előző nap megmaradt levest és 1-1 szelet húst a rizibizivel. Nagyon sokszor variálom így meg az ételeket erre az élet megtanított én pedig sűrűn alkalmazom:-)
4 megjegyzés:
Köszönöm,hogy leírtad! Mindig lehet tanulni egymástól.
nekem is gyakran jár az agyam,hogy mit és hogyan? :)
Igy van nálunk is pont Éva, ahogy írod. Először is kevesebbet eszünk már, nálam ez is probléma még, hogy olykor megszalad a kezem és többet főzök, mint kéne, mert még bennem van a több főre készítés, holott a gyerekek már nem élnek velünk. Nem egyszerű visszaszokni a két főre:-)))
Éva! Csodállak és tisztellek! Igaza van Mamkának, mindig tanulhatunk egymástól! <3
Évikém tényleg takarékos a konyhád, és nagyon ügyesen variálod, hogy azért kicsit mindig más legyen vagy az egyik vagy a másik. Mi is ketten vagyunk és mindennap főzök valamit. A húshoz sokféle köret készíthető legyen az szelet vagy pörkölt.
Megjegyzés küldése