2015. január 20., kedd
Burgonyás fánk
Hozzávalók: 2 db kisebb krumpli, 1 dkg. élesztő, 2 evőkanál natúr joghurt, 2 evőkanál olaj, pici só, 1 tk cukor, 1 db tojásnak csupán a fele, 30 dkg. liszt, kb 1 dl tej. Olaj a sütéshez.
Elkészítése: Krumplit megpucoltam felkockáztam és enyhén sós vízben megfőztem majd áttörtem. Az élesztőt felfuttattam . Az áttört krumplihoz tettem a joghurtot olajat és a tojást összekevertem majd bele a liszt és felfutott élesztő pici só és bedagasztottam a tésztát Letakarva hagytam hogy duplájára keljen. Ezután enyhén lisztes deszkára borítottam ahol ujjnyi vastagra kinyújtottam majd kiszaggattam. Deszkán még 10' pihentettem. Közben megforrósítottam az olajat és belepakoltam a tésztát úgy hogy a nyújtódeszkáról levett tésztát megfordítom közepét ujjammal benyomom és ez a része kerül /mikor beteszem az olajba / felülre. Letakarom az edényt hőfokot ilyenkor kicsit csökkentem , majd kevés idő elteltével a fedőt leveszem tésztát megfordítom és ilyenkor már szabadon sütöm készre!
Eperlekvárral ettük, természetesen bármilyen fajta finom hozzá! /ennyi hozzávalóból: 16 db lett/
Ui: Több fánk recept szerepel blogomon , most +1 amit érdemes még többször is elkészítenem!!!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
6 megjegyzés:
De szépek, még nem ettem ilyet,és nem is hallottam. Mindig tanul az ember :-) Finomak lehetnek, főleg eperlekvárral :-)
Még nem hallottam eddig burgonyás fánkról. De besorolom a kipróbálandók közé, Évike!:)
Drága Éva, nagyon szépek és a krumplitól különlegesek a fánkok, feltétlenül ki fogom próbálni, köszönöm!
Nagyon guszta, és mivel szeretjük a burgonyás ételeket, garantáltan ízlene ez a finom fánk is! :)
A hétvégén nálunk is fánk volt, de annak ellenére most is megtudnék enni egy jó párat, nagyon guszták lettek. :)
Katalin köszi !
Roza érdemes kipróbálnod mert nagyon finom! Egészségetekre!
Emőke örülök hogy tetszik! Egészségetekre!
Hankka biztos elnyerné családod tetszését mert nagyon finom!
Okki örülök hogy tetszik, köszi!
Megjegyzés küldése