Hozzávalók és elkészítése: Összekevertem 25 dkg. tehéntúrót 4 tojássárgájával, 5 evőkanál búzadarával, 2 dl tejföllel, 1 csomag vaníliás cukorral, 1 cs. sütőporral, 1 citrom reszelt héjéval. 1-2 órát állni hagytam, majd 2 tojás keményre vert habjával lazítottam. A tésztát kisebb kivajazott tepsibe öntöttem elsimítottam és előmelegített sütőben félig megsütöttem. Két tojás kemény habjába 2 evőkanál savanykás lekvárt ( legjobb a baracklekvár) kevertem,( ízlés szerint lehet cukrozni )és a félig kisült tésztára kentem , majd kis lángon tovább sütöttem , amíg a hab kicsit megszilárdult.
Először 200 fokon sütöttem 15' majd 180 fokon még 10'.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése