Bármennyire is hihetetlen ez kenyér és nem fánk! |
Hozzávalók:/próbaként fél adagból készítettem/ 25 dkg. liszt, 1/2 csomag szárított élesztő, 1 mk. só, csipet cukor, 1,5 dl meleg víz. Olaj a sütéshez
🌸
Elkészítése: A hozzávalókat bedagasztottam és a tésztát letakarva 2 órát pihentettem langyos helyen. Ezután ismét átgyúrtam majd 1/2 óra pihenés következett. A tésztát enyhén lisztes deszkán 2 mm-es vastagságra kinyújtottam és pohárral/ 7 cm.átm./ kiszaggattam majd forró olajban mindkét oldalát kisütöttem.(Amikor beletettem az olajba akkor a tészta felfúvódott ilyenkor már lehet megfordítani!) Oldalanként elég 20-30 másodpercig sütni , nem szabad hogy sötétre süljön a tészta!( Ennyi hozzávalóból 15 db lett!)
Ui: Az újság javasolja hogy :"Forrón tálaljuk sajtot, sonkát, olívabogyót kínáljunk mellé!
Nekünk most kockasajttal is nagyon finom volt!:-))
Jó étvágyat kívánok !
2 megjegyzés:
Évike, nagyon cukik ezek a kis kenyerek:)
Nagyon ötletes!
Megjegyzés küldése