Hozzávalók: 25 dkg. apró fehér bab, 1-1 szál fehér és sárgarépa, zeller, 1 db vöröshagyma, 1 cikk fokhagyma, kevés olaj, fűszerek: őrölt bors, kevés pirospaprika, csípős paprika, tárkony, tejföl. Csipetke tészta.
Elkészítése: Zöldséget megtisztítottam és felkarikáztam. Kevés olajat forrósítottam amibe tettem a megtisztított felkockázott vöröshagymát és fokhagymát valamint a zöldségeket és együtt dinszteltem. Rászórtam a borsot és paprikát valamint az előző estétől áztatott babot és felöntöttem bőven vízzel. (Mivel pörköltet főztem így 4-5 db húst a levesbe is tettem!) Mikor már kellően megpuhult a bab és a hús is akkor szórtam bele a csipetke tésztát majd a tejfölben elkevertem 1 ek. lisztet és ezt is ráöntöttem valamint a tárkonyt beleszórtam. Az egészet felfőztem tálalásra készre!
Jó étvágyat!
2 megjegyzés:
Fincsi lehet.:) Képzeld, tegnap én lencsés korhelylevest ettem,életemben először, eszméletlenül finom volt!!!!
Mamka finom volt köszi. Gondolom hogy finom lehetett az is!
Megjegyzés küldése