Hozzávalók: /bolti / leveles tészta, 5 db csirkemáj, 2 db vöröshagyma, 1 cikk fokhagyma, fűszerek: pirospaprika, őrölt bors, majoránna, só, kevés olaj, 5 dkg. reszelt sajt, kenéshez tojás.
Elkészítése: A leveles tésztát szobahőmérsékleten felengedtem addig elkészítettem a májat. A májról a szívet levágtam /jó lesz levesbe/, és csíkokra felvágtam. Kevés olajat melegítettem amire rátettem az előzőleg megtisztított és felkockázott vöröshagymát és fokhagymát kicsit dinszteltem majd ráöntöttem a májat és befűszereztem. Összekevertem és együtt dinszteltem majd mikor már elkészült / nem kell hozzá sok idő/ akkor sóztam és hagytam kihűlni.A tésztát kinyújtottam és feldaraboltam nagyobb négyzet alakúra . A hagymás májat középre hosszanti irányban rákanalaztam és a tésztával beborítottam. Felvert tojással megkentem sütőpapírral bélelt tepsibe pakoltam ahol sajttal megszórtam. Előmelegített sütőben 200 fokon 20' sütöttem. Nagyon finom volt savanyúsággal ! / fél csomag leveles tésztát használtam el azt vágtam 4 felé/
(Régi receptes újságban találtam az ötletet!)
Jó étvágyat!
4 megjegyzés:
Éva, ez nagyon jó ötlet! Akár kelt tésztába töltve is el tudom képzelni. Nekem a máj jöhet minden formában, minden mennyiségben!
De jó recept, még nem hallottam a májat így elkészíteni!
Mindig tanul az ember :-)
Gerdi örülök hogy tetszik szerintem kelt tésztával is finom lehet. Nagyon finom és laktató!
Katalin örülök hogy tetszik!
Évike, nagyon jó, hogy megtaláltad ezt a receptet! Én is ki fogom próbálni:)
Megjegyzés küldése