Hozzávalók: 28 dkg. liszt, 7 dkg. vaj/margarin(kicsit olvasztva tettem a tésztába), 7 dkg cukor, 1 tojás +kenéshez, só, másfél dkg élesztő, kevés tej/ nekem kb. 1 dl-re volt szükségem/
🌷
Elkészítése: Langyos tejben cukorral felfuttattam az élesztőt, majd a hozzávalókkal nem túl lágyra dagasztottam a tésztát. Duplájára kelesztettem. Ujjnyi vastag hurkákat formáltam a tésztából és kettőt egymásba tekerve készítettem a kifliket. Vajazott tepsibe újra kelesztettem 15'. Sütés előtt tojással megkentem és meghintettem diós cukorral. Előmelegített sütőben 200 fokon 20' sütöttem.Régi szakácskönyv azt írja:" Nem szárad ki, több napig is friss marad."
Bocsi a kávét elfelejtettem tálalni:-))
Jó étvágyat kívánok !
3 megjegyzés:
Finom lehet! Köszönöm a receptet! :o)
Nagyon szép kiflik! No meg gondolom finomak is!
Nagyon guszták ezek a kiflik!
Megjegyzés küldése