Hozzávalók:1 kg vörös káposzta, kis fej vöröshagyma, kevés olaj, fűszerek: só, ecet, cukor, köménymag.
Elkészítése: Káposztát külső hibás leveleitől torzsájától megtisztítottam és vékony szálakra felvágtam. Kevés olajat melegítettem erre tettem rá a megtisztított felkockázott vöröshagymát és rá a káposztát pici sót 1,5 ek ecetet és köménymagot szórtam rá fedő alatt pároltam. Óvatosan kevergettem majd 2 evőkanál cukrot szórtam rá. Közben lehet kóstolgatni ki hogy szereti édeskésebbnek vagy ecetesebbnek ?
-Káposzta mellé készítettem: töltött húsnál használt tölteléket tepsibe sütöttem meg egybe majd szeleteltem nagyon finom volt!
Jó étvágyat!
1 megjegyzés:
Pont így készítem én is káposztát. CSak teszek még bele egy nagyobb almát, felkockázva. Ezzel együtt párolom készre.
Nagyon szeretem én is sültek mellé.
Megjegyzés küldése