Hozzávalók:
5 dkg puha vaj/margarin
5 dkg cukor
5 dkg cukor
1 db tojás
10 dkg. tejcsokoládé
12,5 dkg liszt
1 evőkanál tej
1/2 cs vaníliacukor
1/2 cs sütőpor
1 kk fahéj
porcukor a hempergetéshez
🌸
Elkészítése: Margarint kikevertem a cukorral és a tojással, hozzáadtam a gőz fölött megolvasztott csokoládét. Belekevertem a fahéjat, sütőport, tejet és a vaníliás cukrot ,majd a lisztet. Az így elkészített masszát hűtőbe tettem /jobb ha több időre tesszük be/ nekem 5 órát csücsült a hidegen:-)) Hűtőből kivéve diónyi golyókat gömbölyítettem belőle, és megforgattam porcukorba. Sütőpapírral kibélelt tepsibe raktam kicsit távolabb egymástól és 180 fokon 13' sütöttem.Nagyon finom!
Ui: Az előzőek is nagyon finomak voltak, talán annak állagára már nem emlékszem annyira, de ez most nagyon finom könnyű a tésztája puha!!
Ui: Az előzőek is nagyon finomak voltak, talán annak állagára már nem emlékszem annyira, de ez most nagyon finom könnyű a tésztája puha!!
Jó étvágyat kívánok !
6 megjegyzés:
Köszönöm, Évi! csudaklassz, szép,nagyon használható a recept, a fahéj meg hmmmmmmmmm♥ Éva, ha nagyon szépen megkérlek, egyszer ha időd engedi készítesz egy fényképes tutorialt a gőz fölött olvasztásról? Nekem az " mumus" egyszer sikerült, többször odasült .........
Emőke örülök hogy tetszik! Ígérem hogy legközelebb készítek fotókat és külön egy bejegyzésben leírom !Türelmedet kérem addig!
A fahéjas dolgok nálunk is nagy kedvencek! Így ez a recept is felkerül a listámra! :o)
De jó! Én a citromos-kókuszosat készítettem el nagy sikerrel itthon, de a csokissal felsültem... nem sikerült. :-( Azóta sem próbálkoztam vele, de ez a fahéjas........ :-)
Nagyszerű ízkombinációt hoztál létre! Tetszik! :)
Timi örülök hogy a fahéj kedvencetek, nagyon szeretem én is már a kávémba is szoktam picit tenni. Egyszer próbáld ki nagyon finom!
teller-cake citromos ,kókuszos,csokis igen finom de ez is megérdemel a próbát!:)
Csigabige köszi!
Megjegyzés küldése