Nincs elfeledve ez a recept, csupán eddig nem írtam be a blogba.Egy régi emlék jut eszembe ahányszor ránézek erre a receptre. 1999-ben műtötték először a csípőmet , a kórteremben voltunk vagy nyolcan. Változó évjárat hasonló problémák fájdalmak. Mellettem egy tőlem idősebb néni feküdt ő volt Ilonka néni. Műtét utáni napon mi már receptekről beszéltünk recepteket cseréltünk( pedig akkor még blogírás eszembe nem volt) kis fecni papírra írva, jókat nevetgéltünk egymás családját már elméletben ismertük.Három hét alatt még együtt voltunk személyesen is megismertük egymás családtagjait. Hosszú ideig képeslapot küldtünk egymásnak ünnepekre.Fájdalmas volt a műtét de mégis szép emlékeim is maradtak erről az időszakról !
🌼
Recept hozzávalói és elkészítése:2 citrom leve, 1 kk. piros-arany, őrölt bors , 3 gerezd foghagyma lereszelve, 1 fej vöröshagyma felkarikázva ,1 tk kakukkfű. A hozzávalókat összekeverni ezt rákenni a csirkére és 24 órára hűtőbe állni hagyni. Sütőben fóliával letakarva sütni, mielőtt kivennénk a sütőből fóliát levenni és hagyni pirulni a húst!( Ez az adag másfél kg-os csirke pácolásához elég!)
📎 Sajnos régóta nem hallottam Ilonka néniről!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése