2015. augusztus 29., szombat

Pizzás-sajtos háromszögek

Biztos sokan voltatok már úgy hogy megmaradt ebből is egy kicsike meg abból is egy kicsike hűtőbe tettem ide-oda pakolásztam.Gondoltam itt az ideje hogy eltüntessem de hasznosan, így született ez a kis harapnivaló:-))
                                                                                

Hozzávalók:
1 db főtt áttört krumpli
30 dkg liszt
1 dkg élesztő
2 dkg olvasztott margarin
1 tk. cukor
kevés só
1 felvert tojás fele
pizzakrém
reszelt sajt
2 dl tej
*
Elkészítése:Kevés langyos tejbe morzsoltam az élesztőt cukrot kevés lisztet hozzátéve hagytam felfutni. A lisztet tálba tettem  és a megkelt élesztőt beleöntve a többi hozzávalóval együtt bedagasztottam. Letakarva hagytam duplájára kelni. Ekkor enyhén lisztes deszkán kinyújtottam szögletes formára majd megkentem pizzakrémmel  megszórtam reszelt sajttal és feltekertem mint a bejglit. Kicsit a tetejét lenyomtam majd éles késsel háromszögeket vágtam  a tésztából amit sütőpapírral bélelt tepsibe raktam  egymástól kicsit távolabb. A felvert tojás másik felével megkentem és a maradék sajtot rászórtam. 10' pihentettem ezalatt bekapcsoltam a sütőt és előmelegítettem majd az idő letelte után sütőbe raktam a tepsit és  200 fokon 25' sütöttem.Nagyon finom puha harapnivaló lett belőle!
Ui: Ahogy írtam volt hozzávalóm főtt krumpli, maradék sajt, felvert tojás, viszont elnéztem mert pizzakrém nem volt ezért 4 evőkanál ketchuphoz tettem 1 gerezd reszelt fokhagymát pici őrölt borsot és gyömbért összekevertem ezzel kentem meg a tésztát :)
Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések: