Hozzávalók:
1/2 csésze vaj/margarint használtam
1/2 csésze porcukor
3 db tojás sárgája
1 csésze liszt
1/4 csésze kakaópor
2 evőkanál kukoricakeményítő/étkezési keményítőt használtam
1/2 teáskanál só
*
Elkészítése: Margarint a porcukorral kikevertem majd egyenként hozzátettem a tojás sárgáját azzal is jól kikevertem. A lisztet, kakaóport, sót és a keményítőt összevegyítettem majd a margarinos keverékkel összegyúrtam Keskeny rudat formáltam belőle amit fóliába csomagolva hűtőbe tettem 1/2 órára. Ezután éles késsel kb 3 mm vastag korongokat vágtam amit sütőpapírral bélelt tepsibe raktam és előmelegített sütőben 180 fokon 12' sütöttem. Mikor már teljesen kihűlt akkor porcukorral szórtam be.Nagyon finom valóban omlós és sajnáltam volna ha ezt a kekszet nem sütöm meg!
Jó étvágyat!
Ui: Közben azért adódtak gondjaim,(interneten tájékozódtam) és ezután már azt is tudom hogy pld. 1/2 csésze vaj/margarin súlya: 113 g , a csésze: 2,5 dl . Szokatlan volt hogy mértékegység csészében volt megadva !
*
Egyszerű díszítési praktika: keményebb lapból kivágtam egy kört amibe rajzoltam egy szívet ezt is kivágtam.Egyik süteményre rátettem a kivágott szív formát körbe szórtam porcukorral, a másiknál pedig a kört tettem rá a süteményre és a középső részre szórtam a cukrot. Ezt bármilyen forma kivágással lehet alkalmazni .Már úgy is csináltam hogy megszórtam porcukorral az egész süteményt és a kivágott részt rátéve kakaóval vagy fahéjjal szórtam be.
*
Egyszerű díszítési praktika: keményebb lapból kivágtam egy kört amibe rajzoltam egy szívet ezt is kivágtam.Egyik süteményre rátettem a kivágott szív formát körbe szórtam porcukorral, a másiknál pedig a kört tettem rá a süteményre és a középső részre szórtam a cukrot. Ezt bármilyen forma kivágással lehet alkalmazni .Már úgy is csináltam hogy megszórtam porcukorral az egész süteményt és a kivágott részt rátéve kakaóval vagy fahéjjal szórtam be.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése