Hozzávalók és elkészítése: /mennyiséget nem írok/ Paradicsomokat megmostam megtisztítottam és négyfelé vágtam. Fazékba tettem szórtam rá sót egészen kevés vizet öntöttem rá és addig főztem még a paradicsomok kezdtek szétesni. Ekkor levettem a tűzhelyről turmixoltam és visszatettem őrölt borsot szórtam hozzá és addig főztem még kezdett sűrűsödni ekkor fél mokkáskanál szalicilt szórtam a tetejére átkavartam és az előre elkészített üvegekbe szedtem. Az üveg tetejére fóliát raktam és lefedtem a csavaros fedéllel. Letakartam és másnapig hagytam dunsztba majd címkéztem az üvegeket. Nagyon finom ízre is és állagra is jó sűrű lett, nem turmixoltam sokáig így kis darabka paradicsomok is találhatók benne. Egyszerű az elkészítése és arra gondoltam ha majd a lecsóm már kezd elfogyni akkor csupán pár hagyma és paprika kell csupán ebből a paradicsomból rákanalazok és kész a finom lecsó! Szerintem bármilyen ételhez fogom tudni használni ahol paradicsompürét használok:)
Ha van kertedben sok paradicsom érdemes kipróbálni !
Téli napokra!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése