Hozzávalók:
0,5 dl tejszín
4 kávéskanál nescafé
5 dkg porcukor
7 dkg vaj
1 db tojás/sárgája tésztába, fehérje tésztát kenni
csipet só
12 dkg liszt
késhegynyi fahéj
kekszek szórására:
1 evőkanál kristálycukor
pici fahéj és nescafé
*
Elkészítése: Tejszínt felmelegítettem és a nescafét addig kevergettem benne még feloldódott. A vajat a cukorral kikevertem majd hozzátettem a tojás sárgáját és a kávés tejszínt is amivel összekevertem. A liszthez vegyítettem a fahéjat és ezt is a masszához dolgoztam először fakanállal majd kézzel gyúrtam közben még kevés liszt kellett hozzá. Fóliába csomagoltam a tésztát és fél órát hűtőben pihentettem. Tepsibe sütőpapírt tettem a kivett tésztát enyhén lisztes deszkán kinyújtottam kisujjnyi vastagra kiszaggattam tepsire raktam. Tojás fehérjével megkentem és a cukor -fahéj és nescafé keverékével megszórtam. Előmelegített sütőben 180 fokon 15' sütöttem. Nagyon finom !
Ha szereted a nescafé ízét ajánlom kipróbálásra!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése