Hozzávalók: kerek piskóta tallér, meggybefőtt, 1 evőkanál étkezési keményítő, tejszín, fahéj,kávé.
Elkészítése: Magozott meggybefőttet leszűrtem egészen kevés levével pici fahéjjal megszórva feltettem főni. 1/2 dl meggylében elkevertem az étkezési keményítőt és hozzá öntöttem a meggyhez ezzel besűrítettem majd teljesen kihűtöttem. Tejszínt kemény habnak felvertem pár kanállal a kihűlt meggyhez kevertem. Piskóta tallért kávéba mártottam és üvegtál aljába pakoltam rákanalaztam a meggykrém felét majd ismét egy sor piskótát amit előtte kávéba mártottam és végül a maradék krémmel borítottam be. A tetejére tejszínhabot tettem amire fahéjat szitáltam. Kis időre hűtőbe tettem majd jött a kóstolás, nagyon finom!!
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése