Hozzávalók:4 db. krumpli, 1 db.sárgarépa, 1 db fehérrépa, 1 csokor petrezselyem,darabka karalábé és zeller, 3 dkg szalonna, pirospaprika, só, liszt,1 db tojás, őrölt bors, 1 db leveskocka.
Elkészítése: Krumplit megpucoltam és apró kockákra vágtam. Zöldségeket megtisztítottam és felkarikáztam. Krumplit enyhén sós vízben feltettem főni. Mikor puha volt pár darabot a vízben hagytam a többit kiszedtem. A vízben hagyott krumplihoz tettem a felkarikázott zöldségeket és az apróra vágott petrezselymet megszórtam borssal és pirospaprikával és öntöttem hozzá még kb.1 liter vizet. A leszűrt krumplit összetörtem, szalonnát apróra fölvágtam és kisütöttem majd ráöntöttem a krumplira lisztet sót és tojást tettem hozzá és összegyúrtam. Kis gombócokat formáltam a tésztából és a forrásban lévő levesbe megfőztem majd kiszedtem tálba és csak annyit tettünk a levesbe amit megettünk. Maradék gombócok akár savanyúsággal vagy lecsóval második fogásként fogyaszthatóak ! Nagyon finom volt a leves!
Jó étvágyat!
3 megjegyzés:
Finom lehetett! Jók ezek az egyszerű, régi vidéki ételek. Régebben mi is rendszeresen néztük az Ízőrzők műsort, nagyon tetszettek.
Ez most jólesne, megkóstolnám. Szuper műsor remek hagyományokkal, ételekkel!
Katalin én is azért szeretem ezeket az ételeket amit általában ebből a műsorból választok, mert egyszerű és finom!
Vicuska köszönöm!
Megjegyzés küldése