Hozzávalók tésztához: 30 dkg finomliszt, 1,5 dl langyos tej, 1 db tojás, 1,5 dkg élesztő, 2 evőkanál cukor, pici só, kb. 3 dkg olvasztott margarin, kakaós töltelékhez: 10 dkg margarin, 3 evőkanál porcukor, 1,5 evőkanál kakaópor, diós töltelékhez:3 evőkanál darált dió, 1,5 evőkanál kristálycukor, csipet fahéj, mazsola.
Elkészítése: Langyos cukros tejbe morzsoltam az élesztőt hagytam felfutni. Lisztet tálba kimértem közepébe tettem a többi hozzávalót az élesztővel együtt majd bedagasztottam a tésztát letakarva hagytam kb. 3/4 órát pihenni. Kikevertem a kakaós töltelék hozzávalóit és összevegyítettem a diós keveréket is. Megkelt tésztát kicsit átgyúrtam majd három felé vettem és egyenként kinyújtottam két részbe kakaós tölteléket tettem a harmadikra szórtam a diósat és feltekertem a tésztákat kicsit meghúztam hosszában majd összefontam. Sütőpapírral bélelt tepsibe raktam letakarva hagytam még fél órát pihenni ezután cukros tejjel átkentem és előmelegített sütőben 200 fokon 30' sütöttem. Nagyon finom!
Jó étvágyat kívánok !
2 megjegyzés:
Az ostoros kalács jutott eszembe ahogy ránéztem. :) Finom lehet a diós-kakaós töltelékkel.
Okki nagyon finom volt köszi!
Megjegyzés küldése