Hozzávalók:
/10 db fánkhoz/
20 dkg liszt
2,5 dkg darált dió
csipet só
2,5 dkg puha margarin
1/2 dl langyos tej
1 evőkanál cukor
1,5 dkg friss élesztő
1 tojássárgája
1/2 dl tejföl
olaj a sütéshez
Almaszósz
Almaszósz
Elkészítése: Langyos tejbe tettem a cukrot és az elmorzsolt élesztőt hagytam felfutni. Liszthez tettem a többi hozzávalókat a felfutott élesztővel együtt és bedagasztottam/ha szükséges lehet pici tejet még hozzá tenni/. 20' pihentettem a tésztát majd enyhén lisztes gyúrótáblán átgyúrtam kinyújtottam és kiszaggattam. Letakarva még 20' pihentettem. Forró olajba kisütöttem/ mikor beleteszem a tésztát az olajba kicsit csökkentem a hőfokát, először letakarva majd tető nélkül sütöm/. Nagyon finom!
Jó étvágyat!
3 megjegyzés:
De finom lehetett, megkínálhattál volna belőle :-) :-)
Katalin kiabáltam mikor kisült a fánk hogy gyere de biztos nem hallottad:-)) Legközelebb hangosabb leszek:)
Ó de klassz és milyen szép magas♥
Megjegyzés küldése