Hozzávalók: 25 dkg lencse, kis fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, babérlevél, őrölt bors, pirospaprika, csípős paprika, 1 evőkanál mustár, só, 1,5 dl tejföl, kevés olaj.
🍀
Elkészítése: Előző este beáztattam a lencsét. Másnap 2-3 evőkanál olajat forrósítottam amibe tettem a megpucolt felkockázott vöröshagymát és a pucolt reszelt fokhagymát. Dinszteltem kicsit majd megszórtam borssal paprikával és ráöntöttem a leszűrt lencsét amit felöntöttem bőven vízzel sót és babérlevelet tettem hozzá és addig főztem még a lencse kellően puha lett Ekkor a babérlevelet kivettem majd 2-3 szedőkanál lencsét kiszedtem a léből a többit turmixoltam. A kiszedett lencsét visszatettem a turmixolthoz ízesítettem mustárral és a tejföllel ezután összefőztem.(Közben természetesen a csípős paprikát is beletettem a főzelékbe.) Nagyon finom !(pár karika virslit sütöttem feltétnek)
Jó étvágyat kívánok !
2 megjegyzés:
3 nap lencselevest ettem. De meglátva a főzeléked, ma is tudnék enni. Kár, hogy nálunk már elfogyott. :(
Évi köszi!
Megjegyzés küldése