Hozzávalók(2 adaghoz): 2,5 evőkanál kókuszreszelék, 2 dl tej, 1/2 dl főzőtejszín, 1 evőkanál cukor, 1 mk. vaníliaaroma, 2,5 evőkanál búzadara, 2,5 dkg étcsokoládé, 1 teáskanál víz, csipet só, 2,5 dkg durvára tört pirított dió.
Elkészítése: Tejet és a tejszínt főzni kezdtem a kókuszreszelékkel, a cukorral és vaníliával. Forrás után hozzátettem a búzadarát megkevertem tűzhelyről levettem és lefedve pihentettem pár percig. Megolvasztottam a csokit (gőz fölött) levettem és hozzátettem a vizet elkevertem. A kókuszos krémet szétosztottam két pohárba majd a csokoládét elterítettem a tetején. Néhány pirított diót összetörtem és rászórtam a csokira majd hűtőbe pakoltam.
forrás: napilapból
Jó kanalazgatást!
2 megjegyzés:
áááá, ez igen jól néz ki )))
Málna konyhája örülök hogy tetszik, köszi!
Megjegyzés küldése