Hozzávalók: tészta: 25 dkg liszt, 20 dkg porcukor, 15 dkg margarin, 2 db tojás, 2,5 dl tej, 1 cs sütőpor, 1 cs vaníliacukor , 1 mk őrölt fahéj, csipet só
kb. 25 dkg magozott meggy, 20 dkg túró, 2,5 evőkanál porcukor, 2,5 evőkanál tejföl, vaníliás cukor.
*
Elkészítése: Tojásokat a cukorral gépi habverővel kikevertem hozzátettem a tejet fahéjat és a vaníliás cukrot. Liszthez tettem a sütőport elvegyítettem majd a tojásos masszával összekevertem a legvégén tettem hozzá az olvasztott margarint és még ezzel is 1-2' kevertem Tepsit kikentem margarinnal beszórtam liszttel és ebbe öntöttem a masszát aminek a tetejére /tejfölt a porcukorral és 1 teáskanál vanília cukorral kikevertem/ a túrós keverékből teáskanál segítségével belepotyogtattam majd rászórtam az előzőleg kimagozott és lecsepegtetett meggyet. Előmelegített sütőben 180 fokon 40' sütöttem. Nagyon finom lett!
Jó étvágyat kívánok !
/Tepsi mérete: 32*22 amiben sütöttem / Forrás:Andi
2 megjegyzés:
De jó párosítás a túró és a meggy. Fincsi lehet :-)
Katalin köszi nagyon finom volt.
Megjegyzés küldése