Hozzávalók: 3 db /kb.20 dkg/ krumpli, só, 1 db tojás sárgája, 2 dkg margarin, 3 evőkanál liszt,olaj a sütéshez.
Elkészítése: Krumplit megpucoltam feldaraboltam enyhén sós vízben puhára főztem. Vizet leöntöttem majd az edénybe krumplinyomóval összetörtem pici sót szórtam rá a margarint is rátettem és az egészet krumplinyomóval összedolgoztam hagytam hűlni. Ezután tettem bele a tojás sárgáját és a lisztet majd fakanállal kikevertem. Olajat forrósítottam és a masszából evőkanállal merítettem amit beletettem az olajba és mindkét oldalát megsütöttem. Mikor kiszedtem az olajból papírtörlőre pakoltam, mi most meggylekvárral ettük de bármilyen kompóttal vagy tejföllel lehet fogyasztani nagyon finom!
-Mikor a műsorban láttam először arra gondoltam hogy olyan mint a krokett , de nem mert ennek az állaga inkább hasonlít a tarkedlire mert jó puha! Örülök hogy tettem egy próbát:)
Jó étvágyat!
2 megjegyzés:
Gyors, olcsó és finom. Kell ennél több?
Nea köszi, csak elkészíteni kell :-))
Megjegyzés küldése