2020. augusztus 30., vasárnap

Tarkedli élesztő nélkül

 Régebben sütöttem gyakrabban az élesztős változatát most  az itt talált recept alapján fél adagból  ezt a változatát is teszteltem.😊


Hozzávalók /amiből 15 db lett/ :12,5 dkg liszt, 1 felvert tojásnak a fele, 1 tk. olvasztott vaj, 1 ek. cukor, 1 ek. olaj, 1,5 dl tej, 1/2 kk. sütőpor, csipet só, kevés olaj a forma kenéséhez.

🌻

Elkészítése: Tejet tálba öntöttem  hozzá tettem a tojást, cukrot, sót, olvasztott vajat és az olajat  ezeket összekevertem. Végül a sütőporos lisztet tettem a keverékhez amivel simára kevertem a masszát. Tarkedli  sütő   mélyedéseit olajos kenőtollal kikentem   kissé felmelegítettem és 1 evőkanál masszát tettem  minden mélyedésbe,  kis idő múlva megfordítottam a tésztát és készre sütöttem a másik oldalát is.  Kisült tarkedliket fahéjas porcukorral szórtam  le és  lekvárt tettem mellé😋

Jó étvágyat kívánok !

5 megjegyzés:

Katalin írta...

De jól néznek ki, még nem sütöttem ilyet, de szívesen megkóstolnám 😊

Éva írta...

Katalin köszi, a süteményt elég régen ismerem bár akkor élesztővel készítettem mert úgy ismertem. Szívesen megkínáltalak volna de sajnos már elfogyott:)

Tiffanylda írta...

Nagyon szeretjük! Sok mindenben kiváltottam már az élesztőt sütőporral, majd azt szódabikarbónával. Ezt a receptet még nem próbáltam, de most eszembe juttattad!:) Állítólag a szódabb. - ha igaz - egészségesebb. Nem próbáltad?

Kánya Andrea írta...

Gyermekkoromban a nagymamám rengeteg tarkedlit sütött, én nagyon szerettem. Nekem sajnos nincs sütőm, de most nosztalgikus hangulatba hoztál. Köszönöm.

Éva írta...

Tiffanylda ezt a receptet eddig csak élesztővel ismertem most csináltam először sütőporral kíváncsi voltam hogy milyen. Sok régi "anyutól örökölt" süteményes receptemben van szódabikarbóna.Lehet hogy legközelebb majd tarkedlit is kipróbálom vele, köszi.
Kánya Andrea az ilyen pillanatok olyan kedvesek tudnak lenni, ismerem ezt az érzést!