2017. október 10., kedd

Pillecukor "Ízőrzők" Pincehely

Sok gyerkőc kedvence ez az édesség, még régebben készítettem itt megtalálható. Hasonló a két recept de most ismét elkészítettem annak reményében hogy hétvégén manóim  örülnek majd neki:-)
                                                                        

Hozzávalók:  30 dkg kristálycukor, 2 evőkanál méz, 1 dl víz,pár szem só, 20 g étkezési zselatin ehhez 1 dl víz, ételszínezék,/ tettem egy próbát és  fele mennyiségbe teáskanálnyi keserű mandula aromát tettem/. Forgatáshoz  1 teáskanál étkezési keményítő és 3-4 evőkanál porcukor keveréke.
                                                                             👪

Elkészítése: Edénybe öntöttem a cukrot mézet  1 dl vizet és pici sót. Felfőztem csupán addig még felhabzott kicsit majd levettem a tűzhelyről hogy szálljon le a habja. 1 dl vízbe tettem a zselatint elkevertem felmelegítettem majd szűrőn keresztül hozzáöntöttem a cukros sziruphoz. Összekevertem  kb. fele mennyiséget másik edénybe öntöttem és habverővel felvertem addig kell verni még kifehéredik teljesen a máz és megduzzad ez kb. 6-8'. Tálcára tettem egy sütőpapírt amit olajjal lekentem erre öntöttem rá a felvert fehér mázat. A maradék sziruphoz tettem az aromát és ezt is addig vertem még hasonló duzzadt hab nem lett  és ráöntöttem a fehér tetejére. Másnapig hűvös helyen hagytam dermedni. Ekkor ollóval feldaraboltam és étkezési keményítő és porcukor keverékébe forgattam.(Jól sikerült az aromával is sajnálom hogy nem volt meggyaromám itthon, de legközelebb azzal készítem.) Nagyon finom !
                                                                             

Megkínálhatlak?

2017.11.29.: Ismétlés következett mivel unokáimnak nagyon ízlett most három felé vettem a keveréket harmadik részt  bonbonmeggy aromával színeztem:

2 megjegyzés:

sucika írta...

Ha túl leszünk az esküvőn, ezt tuti kipróbálom. Édesszájú vagyok, nagyon. :D

Éva írta...

sucika sok sikert és gratulálok az esküvőhöz! Neked akkor ezt kötelezően el kell készítened:-)) Egészségedre!