2018. január 29., hétfő

Fahéjas csiga

Margarinos vonalkód gyűjtését régóta csinálom aminek köszönhetően több receptes  könyv tulajdonosa  lehetek. A legutóbb kapott könyv egyik választott receptjét készítettem el kisebb mennyiségből és kevesebb cukorral ami nagyon finom lett!
Hozzávalók: tésztához:  23 dkg finomliszt, 1 dkg friss élesztő, 1 evőkanál barna cukor, 1 dl langyos tej, 3 dkg olvasztott margarin, 1 felvert tojásnak a fele, csipet só.töltelék:  3 dkg olvasztott margarin, 1,5 evőkanál barna cukor, 2 teáskanál őrölt fahéj,Megsült tészta tetejére: 1 evőkanál olvasztott margarin, 1,5 evőkanál tejszín - 1 evőkanál porcukorral  kikeverve. 
💟
Elkészítése:  Kevés langyos tejbe  pici cukrot és az élesztőt elkevertem hagytam felfutni. Kimért liszthez tettem a többi hozzávalót a felfutott élesztővel együtt és bedagasztottam a tésztát letakarva hagytam duplájára kelni. Enyhén lisztes deszkán a tésztát kinyújtottam  és az előzőleg összekevert tölteléket rákentem és a keskenyebb végénél kezdve feltekertem majd feldaraboltam. Tepsit margarinnal kikentem ebbe tettem a csigákat nem túl közel egymáshoz és még 20' pihentettem. Előmelegítettem a sütőt 180 C fokra  és betettem a tepsit  20' sütöttem a tésztát. Mikor kivettem még forró volt ekkor kentem meg az olvasztott margarinnal a tetejét és a tejszín és porcukor keverékét rácsurgattam. Nagyon finom puha  a tésztája. 
Jó étvágyat !

3 megjegyzés:

teller-cake írta...

Igazán formásak lettek és én szeretem a fahéjat. 🙂

Okki írta...

Nálunk is fahéjas kelt tészta volt reggelire, csak kalács formájában. :)
Szépek lettek a csigáid!

Éva írta...

teller-cake köszi!
Okki azt is elfogadnám, köszi!