2018. január 27., szombat

Gyors túrós süti

Mikor valami édességre vágyunk  de nem szeretnék nagy mennyiségből és túl édeset sütni akkor szoktam általában ehhez hasonló süteményt készíteni. Ez különösen olyan hétvégéken  fordul elő, mikor csak ketten vagyunk itthon! Hamar elkészül és nem nagy mennyiség:
Hozzávalók: 25 dkg leveles tészta, töltelék: 25 dkg tehéntúró, 1 teáskanál vaníliacukor, 2 evőkanál kristálycukor, mazsola, 1 db tojás, citrom reszelt héja,1 teáskanál dara, tészta kenéséhez tojás.
🌸
Elkészítése: Még a leveles tészta kienged/mivel fagyott volt/ addig elkészítettem a tölteléket: túrót villával összetörtem tojássárgáját kétféle cukrot, citrom reszelt héját , áztatott lecsurgatott mazsolát összekevertem . Villával felvertem a tojásfehérjét ezt is és a darát  is belekevertem a túrós keverékbe. Tésztát kinyújtottam középen egy csíkban  ledarált kekszet/zsemlemorzsa  is jó/ szórtam erre halmoztam rá a tölteléket majd  feltekertem a tésztát úgy hogy az  hajtott rész kerüljön alulra. Sütőpapírral bélelt tepsibe raktam felvert tojással megkentem és előmelegített sütőben 200 C fokon 25' sütöttem. Mikor kicsit hűlt a tészta akkor vágtam fel és porcukorral szórtam meg.
/Ebből a mennyiségből 16 db lett /
Jó étvágyat és szép hétvégét kívánok!

4 megjegyzés:

Katalin írta...

De finom rétest sütöttél :-)

Éva írta...

Katalin köszi!

Okki írta...

Sokszor kiment a kész leveles tészta, nálam is van mindig itthon.
Finom lehet ez a túrós rétes. :)

Éva írta...

Okki köszi!