2018. március 18., vasárnap

Mézes tekercs "Ízőrzők" Nikla

Ez a sütemény is már jó régen vár a próbasütésre  most jött el az ideje kisebb adagból és kevesebb cukorral készült nálam, ezt írom le!/ebből 1 kis rúd lett/
Hozzávalók: 2 evőkanál porcukor, 3,5 dkg sertészsír, 8 dkg méz, 1 egész tojás felverve fele a tésztába a másik felével kentem a tésztát, fél-fél kávéskanál őrölt fahéj, őrölt szegfűszeg, fél kávéskanál szódabikarbóna, csipet só, 25 dkg liszt, 2 evőkanál tejföl. Szilvalekvár  a töltéshez és darált dió.
🌸
Elkészítése: Porcukrot a zsírral tojás felével mézzel  kikevertem hozzátettem a fűszereket pici sót és habosra kevertem. Ezután tettem bele a lisztet és a tejfölt  először kevertem majd gyúrtam a tésztát. Lisztes gyúrótáblán tovább gyúrtam ezután téglalap formára nyújtottam a tészta közepébe halmoztam a lekvárt majd a töltelék  oldalainál végig beszórtam darált dióval/ jó lett volna  csak darabolt  dió de az nem volt itthon/ és mindkét  oldalról ráhajtottam a tésztát. Zsírral kikent tepsibe pakoltam  tetejét a tojás másik felével lekentem és előmelegített sütőben előbb magasabb hőfokon 220 C majd 180 C fokon 25' sütöttem. Nagyon finom a mézes a szilvalekvárral:)
Jó étvágyat!

2 megjegyzés:

Katalin írta...

Guszta lett a tekercsed! Látom te nem spóroltál annyira a lekvárral, mint én :-)

Éva írta...

Katalin köszi.