Hozzávalók: mártáshoz: 1 kisebb vöröshagyma, kb. 20 dkg vegyes zöldség, 2-3 evőkanál olaj, fűszerek: őrölt bors, só, szárított bazsalikom-kakukkfű, csipet csípős paprika, 1 db babérlevél, 2-3 evőkanál tejföl, kevés mustár, spagetti.
Elkészítése: Olajon megdinszteltem az apróra vágott vöröshagymát hozzátettem a feldarabolt vegyes zöldséget is együtt dinszteltem. Felöntöttem annyi vízzel ami bőven ellepte fűszereket beletettem és addig főztem még a zöldség puha lett. Babérlevelet kivettem a többit leturmixoltam majd visszatettem a tűzhelyre és kevés liszttel elkevert tejföllel besűrítettem és mustárral ízesítettem . Kifőztem a spagettit a szokásos módon és a szósszal "nyakon öntve " tálaltam magamnak, mert férjuram inkább maradt a csirkepörkölt nokedlivel változatnál:-))
Jó étvágyat !
3 megjegyzés:
Így igaz, ahogy írod. Hús nélkül is finom ez a mártás. Én is spagettivel készítem a vadast, és a mártás az ami számunkra fontos összetevő.
Miket nem találsz ki ! Ezt se ettem ezer éve, komolyan mondom, összeszaladt a számban a nyál, mikor olvastam, hiszen nagyon szeretem a vadast. Akár csak így, a mártást is - és milyen egyszerű - mégse főztem régóta. Na jó, megint van egy ötlet tőled ! :-) Köszi !
Lívia ennek örülök legalább nem vagyok egyedül, köszi!
aranyos fodorka látod látod gondoltam rád örülök hogy emlékeztettelek rá, váljon egészségedre!
Megjegyzés küldése